marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Transbordare cu mijloace auto între stațiile Jibou – Zalău Nord și Jibou – Săcuieni

Pe raza SRCF Cluj se desfășoară, până la sfârșitul lunii iulie, lucrările de reparație periodică cu mașini grele de cale cu ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă pe intervalul CF Zalău Nord – Mirșid, între km 94+470 – 104+990, pe o lungime totală de 10,520 km. Lucrările necesită transbordare cu mijloace auto. 
Lucrările sunt necesare pentru restabilirea parametrilor geometrici ai căii, eliminarea materialelor uzate din componența căii, refacerea omogenității şi elasticității patului de balast şi refacerea completă a calităților drenante ale pietrei sparte din prisma de balast, potrivit CFR SA.  Lucrările se execută cu închiderea totală a liniei pe intervalul CF Zalău Nord – Mirșid.

Transbordare cu mijloace auto

Pentru continuitatea traficului feroviar se asigură transbordare cu mijoace auto a călătorilor pe relațiile JIBOU – ZALĂU NORD, respectiv JIBOU – SĂCUIENI, și retur, până în data de 31 iulie 2023.
Etape de execuție:
►înlocuirea materialelor din componența căii, uzate sau lipsă (traverse necorespunzătoare, material de prindere uzat;
►asigurarea calității drenante a prismei de piatră spartă prin ciuruire mecanizată şi completări de piatră spartă;
►refacerea reazemelor elastice sub talpa traverselor;
►readucerea profilului în lung şi a celui transversal la declivitățile şi la dimensiunile realizate la construcția liniei, prin coborârea nivelului stratului de piatră spartă, sub talpa traversei, la 30 cm;
►eliminarea defectelor de curbură şi corectarea elementelor geometrice ale curbelor prin retrasare şi montarea reperelor fixe;
►profilarea prismei de piatră spartă şi amenajarea contrabanchetelor la dimensiunile prescrise;
►asigurarea scurgerii apelor prin refaceri de șanțuri şi decolmatări de podețe.

Ultimele Articole