spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Grupul Trans-Oil cumpără 100 de vagoane. Afacerile cu oleaginoase sunt profitabile în Moldova

Controlat de omul de afaceri moldo-rus-georgian-american Vaja Jhashi, grupul Trans-Oil cumpără 100 de vagoane de cale ferată.

Trans-Oil cumpără 100 de vagoane

În iunie, Grupul a transferat deja prima tranșă pentru achiziția a 100 de vagoane, care se preconizează a fi livrate din octombrie până în decembrie 2019, transmite Agrobiznes.

„Această achiziție va aduce flota la 175 de vagoane și va eficientiza operațiunile în creștere ale Grupului în regiune”, se arată într-un raport al Trans-Oil.

Reprezentanţii companiei au refuzat să ofere alte detalii, dar la mijloc sunt şi dificultăţile în asigurarea de către Calea Ferată a Moldovei cu vagoane de transportat cereale, oleaginoase şi alte produse.

Trans-Oil cumpără 100 de vagoane. Grupul a obținut vânzări record

Ultimele rezultate publicate de grup, arată că în 12 luni ce s-au finalizat pe 30 iunie 2019, Trans-Oil a obținut vânzări record, ajungând la 550 de milioane de dolari, cu 20% mai mult față de perioada similară din anul trecut (458 milioane de dolari).

Această creştere s-a datorat creșterii exporturilor de cereale și al semințelor oleaginoase, ca urmare a recoltei bogate, dar și a suprafeței cultivate. Un alt factor invocat este programului de finanțare îmbunătățit prin emisiunea de Eurobonduri de 300 milioane dolari, dar și marketingului internațional.

În aprilie 2019, Trans-Oil Group a emis 300 de milioane de dolari în eurobonduri pe cinci ani. Acordul a fost un debut atât din partea emitentului, cât și pentru Moldova. Obligațiunile sunt listate la Bursa de Valori din Irlanda. Vaja Jhashi deține grupul Trans-Oil ce include peste 20 de companii ce are o cotă de 95% pe piața procesării de semințe de floarea soarelui și producerii de ulei și circa 57% la exportul de cereale și oleaginoase din Moldova. Valoarea activelor este estimată la peste 240 milioane de dolari, din care peste 220 milioane de dolari este cota lui Vaja Jhashi. Grosul acestor active se află în Republica Moldova și doar două în Ucraina și unul în Geneva, Elveția.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole