Tramvaiul din Riga primeste o cofinantare europeana de 100 de mil. euro

Comisia Europeana a aprobat un proiect pentru dezvoltarea infrastructurii tramvaiului din Riga care include constructia unei noi linii de tramvai in zona Skanste, conform declaratiilor companiei Rigas Satiksme care furnizeaza servicii de transport public in capitala letona.

Proiectul include constructia unei linii de tramvai de 3,6 km in zona Skanste si reabilitarea infrastructurii unor linii de tramvai existente, modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrica, achizitia a 12 tramvaie noi cu podea joasa, dezvoltarea sistemului de management al traficului, precum si reabilitarea anumitor strazi si rearanjarea conductelor de utilitati publice.

Costul total eligibil al proiectului este de 97,4 milioane de euro, ceea ce inseamna ca aprox. 65,7 milioane de euro vor proveni din Fondul de Coeziune. Alte 4,3 milioane de euro au fost alocati si vor fi platiti la sfarsitul lui 2018, daca proiectul indeplineste criteriile necesare. Rigas Satiksme va contribui cu 27,4 milioane de euro in cadrul proiectului.

Constructia propriu-zisa va incepe in a doua jumatate a lui 2018, iar finalizarea proiectului este estimata pentru 2020.