duminică, mai 28, 2023
spot_img

VIDEO La Arad revine în circulație tramvaiul condus de Moș Crăciun, pentru al 23-lea an

Pentru al 23-lea an consecutiv, la Arad va circula tramvaiul condus de Moş Crăciun, în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care copiii, care călătoresc gratis, au parte, în vagoanele special decorate, de diverse surprize şi sunt serviţi cu dulciuri.

tramvaiul condus de Moş Crăciun

Primăria Arad a anunţat marţi că „Tramvaiul Moşului” va fi pus în circulaţie din seara de ajun a Sfântului Nicolae, când în Piaţa Revoluţiei vor fi aprinse luminiţele din bradul de Crăciun.

Tramvaiul, care este cel mai îndrăgit mijloc de transport pentru copii în perioada sărbătorilor, va circula până la finalul lunii decembrie. Copiii pot călători gratuit în tot oraşul, însoţiţi de părinţi sau de dascăli. Pe parcursul curselor, ei au parte de diverse surprize sau chiar momente artistice, iar vatmanul, care este consumat în Moş Crăciun, îi serveşte cu dulciuri. Tramvaiul este decorat cu ghirlande având mii de beculeţe, iar pentru prima dată a circulat echipat de sărbători în anul 1997.

Ultimele pregătiri pentru tramvaiul condus de Moș Crăciun

„Zilele trecute, tramvaiul a fost pregătit pentru ieşirea pe traseu, fiind supus unei revizii tehnice. Beculeţele arse au fost înlocuite, iar clopoţeii şi instalaţiile de lumini colorate au fost montate şi ele. Nici Moş Crăciun nu se lasă mai prejos. Pentru întâlnirea cu cei mici, costumul trebuie să fie impecabil, mănuşile imaculate, iar căciula cu pompon, nelipsită”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Arad.

Tramvaiul special va cicula în regim de curse organizate de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 16,00, iar după această oră circulă liber. Cursele speciale sunt în special pentru grupuri de copii însoţiţi de dascăli sau reprezentanţi ai unor asociaţii.

În fiecare weekend, Tramvaiul Moşului va circula liber, în intervalul 10,00 – 20,00.

Ultimele Articole