spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

STB pune în circulație Tramvaiul Colindelor și înființează o nouă linie de tramvai

Societatea de Transport București pune în circulație Tramvaiul Colindelor și anunță înființarea unei noi linii de tramvai, cu caracter permanent.  

„Și în acest an celebrăm nașterea Domnului Iisus Hristos cu entuziasm și voie bună și ne dorim să aducem, cu această ocazie, fericire și zâmbete pe chipul bucureștenilor. Povestea din acest an este construită în jurul celui mai emblematic <hoinar> al străzilor din București – tramvaiul. Pentru o zi, acesta se transformă în casa lui Moș Crăciun”, se arată într-un comunicat dat publicității joi de STB.

Tramvaiul Colindelor Zilele Feroviare la Depoul Dudești
Depoul Dudești

Astfel, duminică, 19 decembrie, începând cu ora 12:00, la Depoul Dudești sunt așteptați toți copiii care doresc să participe la un spectacol recital interactiv alături de binecunoscutele și îndrăgitele personaje ale Operei Comice pentru Copii. Prin această frumoasă colaborare, Societatea de Transport Bucuresti STB SA va pune în scenă, alături de actrița Ruxandra Coman și muzicianul George Turliu, o șezătoare de colinde și povești, denumită „Hoinari prin povești”, pe sunetele magice ale unor instrumente precum hang drum, ukulele, chitară.

De asemenea, toți copiii care îi vor recita o poezie Moșului sau îl vor colinda, primesc o fotografie instant cu acesta și cu spiridușul său. La finalul spectacolului, cei dornici de o plimbare alături de Moș Crăciun, pot da o tură cu tramvaiul de epocă pe acordul frumoaselor colinde românești și internaționale.

Evenimentul se va desfășura în aer liber, respectând condițiile de distanțare impuse de situația pandemică actuală. Pentru participare, este necesară înscrierea telefonică la numărul: 0770 894 944, până cel târziu vineri, 17 decembrie, ora 20:00. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și 12 ani.

Tramvaiul Colindelor, pe străzile din București

În acest an va circula pe traseul Liniei 1 tradiționalul Tramvai al Colindelor. Astfel, în perioada 19 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, bucureștenii vor fi colindați din tramvaiul Bucur LF, special decorat cu motive specifice Crăciunului. Călătorii Liniei 1 de tramvai vor putea asculta o selecție deosebită de colinde românești și internaționale, precum și cântece de iarnă vesele și zglobii, care să contribuie la starea de spirit specifică sărbătorilor de iarnă și să ne amintească tuturor de emoția acestor zile sfinte.

Accesul în Tramvaiul Colindelor este permis tuturor călătorilor, vehiculul având un program normal de funcționare, cu oprire în toate stațiile Liniei 1.O nouă linie de tramvai, cu indicativul 43

Tot joi, STB a anunțat că începând de sâmbătă, 18 decembrie 2021, se vor aplica noi măsuri de reorganizare a rețelei de transport public în anumite zone din Capitală, în vederea îmbunătățirii serviciului de transport public.

În acest sens, va fi înființată o linie de tramvai care va funcționa cu indicativul 43, între terminalele „Cartier 16 Februarie” și „Gara Basarab”, pe Calea Giulești și Șos. Orhideelor.

Totodată, capacitatea de transport va fi suplimentată pe liniile 7, 162 și 163, în zilele de lucru, de luni până vineri

Ultimele Articole