Tramvaiul Citadis intra in operare in alt oras din Algeria

25 iulie 2017

Ministrul Transporturilor din Algeria, Abdelghani Zaalane, directorul general al companiei de metrou din Alger (Entreprise de Métro d’Alger), Aomar Hadbi, si Presedintele Alstom din Algeria, Henri Bussery, au pus in functiune noul tramvai Citadis in orasul Sidi Bel Abbes, situat in partea de nord-vest a tarii.
Tramvaiele sunt echipate cu aer conditionat, camere de supraveghere, spatii pentru biciclete, sisteme de iluminat cu LED-uri si sisteme moderne de informare. Vehiculele sunt asamblate in fabrica din Annaba de catre Cital, compania locala mixta a Alstom.
“Prin acest proiect, continuam parteneriatul cu Algeria prin care oferim cetatenilor un sistem de transport eficient, confortabil si durabil. In prezent, mai multe orase din Algeria au comandat 128 de tramvaie Citadis care raspund necesitatilor de mobilitate urbana,” a declarat Henri Bussery.
Alstom a livrat, pana in prezent, 98 de tramvaie Citadis oraselor Constantine si Oran si realizeaza proiecte cu Cital pentru a finaliza livrarea vehiculelor catre orasele Ouargla, Mostaganem, Sétif si Constantine.