vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Tramvaiul „Autentic” a fost prezentat in Oradea

autenticAstra Vagoane Călători a participat vineri, 13 mai, la expoziția de tramvaie organizată la Oradea cu ocazia aniversării celor 110 ani de transport cu tramvaie electrice în municipiul din vestul României.
Astfel, Operatorul local de transport în comun, OTL Oradea, a prezentat atât tramvaie de epocă, vieneze, care evocă începuturile transportului în comun urban pe şină cât şi cel mai nou tramvai 100% românesc, fabricat la Arad.
Design-ul conceptului tramvaiului ”Autentic” a fost dezvoltat în propriul departament de cercetare și dezvoltare al companiei Astra Vagoane Călători, profitând de experiența anterioară în vehiculele de tramvai actualizate conform ultimelor evoluții tehnice, cu scopul final de a satisface nevoile pasagerului. Rezultatul este un tramvai “state-of-the-art”, care combină experiența anterioară a companiei arădene cu cele mai noi soluții în ceea ce privește echipamentele. Tramvaiul ”Autentic”  îndeplinește cerințele standardelor și normelor în domeniu, asigură un confort sporit, siguranța pasagerilor și exploatare optimizată pentru operator.
Tramvaiul are un concept modular, un design atractiv iar configurația sa este adaptată pentru a face față cerințelor pieței variate în ceea ce privește costurile de preț, calitate în exploatare și mentenanța. ”Autentic” este cel mai nou tramvai dezvoltat de Astra Vagoane Călători, pentru a oferi o mobilitate îmbunătățită în orașele aglomerate.
Tramvaiul dispune de caracteristici personalizate cu un design modern și atractiv, ușile de acces cu două canaturi, cu o lățime totală de 1300mm, pe de-o parte sau de ambele părți, în funcție de cerințele clientului, oferă un acces ușor și rapid, pentru pasageri.
Acest nou produs este dotat cu podea 100% coborâtă, pentru mai mult confort.
Oradea este un promotor al transportului public pe șină, fiind primul oraș din România, de după anii ’90, care a achiziționat tramvaie noi. Este vorba de zece tramvaie Siemens ULF care, din 2008, circulă în Oradea, fiind și ele astăzi prezente la expoziția din depoul OTL.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole