spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Tramvaiul 41 își va relua circulația pe 1 septembrie, pe un singur fir însă, pe podul Grant

se suspendă tramvaiul 41 curăţenie în tramvaie Se suspendă circulaţia tramvaiului 41Primăria Municipiului București va redeschide circulația tramvaiului 41 la data de septembrie însă pe pod se va circula alternativ pe câte un fir căci Primăria nu a terminat lucrările.

Mai multe informații au fost oferite joi de către primarul general, Gabriela Firea, pe pagina sa de socializare.

Prima etapă a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuţii” se va încheia până la sfârşitul acestui an! Până la 1 septembrie, se va relua circulaţia tramvaiului 41. Am dat ordinul de începere a proiectării pentru etapa a doua, unde s-au făcut economii substanţiale prin refacerea coridorului de expropriere.

Am făcut o vizită la şantierul „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuţii”, pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investii.

Conform grafiului de execuţie, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuţii, se va încheia la sfârşitul acestui an, atunci când vom începe, în conformitate cu legislaţia în vigoare, testele statice şi dinamice. După această etapă, Nodul Virtuţii – acest obiectiv de investiţii atât de aşteptat de bucureşteni – va putea fi redat circulaţiei!

De asemenea, începând cu data de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circula în această zonă, înainte de începerea anului şcolar. În ceea ce priveşte stadiul actual, am reuşit să accelerăm ritmul lucrărilor, astfel încât, chiar ieri au fost montate ultimele două grinzi aferente tablierului metalic care face joncţiunea peste bulevardul Virtuţii.

Reamintesc faptul că acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, este realizat în proporţie de peste 90%.

În perioada următoare, lucrările la acest obiectiv de investiţii vor viza suprastructura tablierului metalic, montarea şi tensionarea hobanelor şi infrastructura bretelelor aferente acestui pasaj.

S-a dat ordinul de începere a proiectării etapei a doua.  De asemenea, în ceea ce priveşte cea de-a doua etapă, (Nod Virtutii-Uverturii), Primarul General, Gabriela Firea, a explicat: „am dat ordinul de începere a proiectării şi doresc să subliniez faptul că am reuşit să facem economii substanţiale prin refacerea coridorului de expropriere pentru ca în proiectul iniţial erau afectate mult mai multe clădiri care trebuiau expropriate.

Totodată, am primit asigurări din partea constructorului că va aloca resurse umane suplimentare astfel încât lucrările să poată avansa cât mai rapid.

Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune pana în Centura Bucureştiului şi cea de a treia – din Centura Bucureştiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenţei şi Autostrada A1: se traversează Şoseaua Virtuţii, apoi se poate ieşi în cartierele Drumul Taberei şi Militari, de acolo în Centura Bucureştiului şi mai departe în Autostrada A1.

Prin realizarea acestui obiectiv se va obţine o intrare mai facilă în Bucureşti dinspre Autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi o redistribuire a traficului”.

Primarul nu a explicat însă ce se va întâmpla pe podul Grant acolo unde lucrările la linia de tramvai sunt departe de a fi încheiate. Potrivit Economica.net, circulaţia tramvaielor 41 va fi reluată de la 1 septembrie iar pe Podul Grant se va circula în sistem „paletă” Adică la intrarea şi ieşirea de pe pod vor fi puse macazuri iar un tramvai din direcţia Turda – Crângaşi va aştepta să treacă cel de pe sensul Crângaşi – Turda pentru a traversa podul. Și invers.

Pentru a face faţă numărului mai mare de călători şi pentru că tramvaiele vor circula pe un singur fir pe Podul Grant, Primăria Capitalei vrea să menţină în circulaţie şi autobuzele care înlocuiesc astăzi tramvaiul 41.

Situaţia va continua până la refacerea liniei de tramvai pe sensul Turda – Crângaşi. Luni, 5 august, au fost deschise ofertele la licitaţia pentru traversele ce urmează să fie montate pe Podul Grant.

„La reabilitarea Pasajului Grant se lucrează la diverse detalii până când sosesc traversele pentru linia de tramvai. Întârzierea acestei licitaţii a condus la o schimbare de planuri – va reveni tramvaiul de la 1 septembrie, dar va circula pe un singur fir, în timp ce lucrările se vor desfăşura pe celălalt fir”, spuneau şi reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor.

 

 

 

Ultimele Articole