spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

VIDEO ”Revoluția în trafic”. Tramvaiele patinează pe liniile distruse de autobuze

Tramvaiele patinează pe șinele distruse de ”revoluția în trafic” introdusă miercuri dimineața de primarul general Gabriela Firea. În imaginile postate pe Facebook de eurodeputatul USR Clotilde Armand se poate vedea cum tramvaiele patinează.

Adrian Bărbulescu

Tramvaiele patinează transportul public bucureștean autobuze pe linia de tramvai tramvaie pe liniile 21 și 32

Nu au trecut nici 48 de ore de când autobuzele pot circula pe linia de tramvai, pe inelul principal de circulație al Bucureștiului, și problemele se țin lanț.

Miercuri dimineață, Club Feroviar a prezentat cum tramvaiele trebuie să aștepte înainte de refugii plecarea din stație a autobuzelor. Apoi, tot Club Feroviar a prezentat o altă problemă, și mai gravă, anume că anvelopele autobuzelor turcești Otokar, care nu au nici doi ani de zile, s-au umplut de mastic, din cauza circulației pe liniile de tramvai de pe șoselele Mihai Bravu și Calea Vitan.

Ei bine, problemele nu s-au oprit aici, din păcate. Europarlamentarul USR Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1 în 2016 și care vrea să candideze din nou împotriva actualului edil Daniel Tudorache, a postat pe contul său de Facebook imagini cu tramvaiele care patinează pe șine pe Șoseaua Mihai Bravu, la intersecția cu Bulevardul Ferdinand.

Tramvaiele patinează. Primăria dă cu nisip

Cauza a fost aceeași – circulația autobuzelor liniei 135 pe culoarul special al tramvaielor. Ce-i drept, autobuzele liniei 135 fac stânga la Piața Iancului, deci nu ajung la intersecția cu Bulevardul Ferdinand. Dar, între timp, pe roțile tramvaielor s-a acumulat o cantitate mare de mastic, care a dus ulterior la patinarea vehiculelor.

”Dna Firea a fost la Bruxelles și a văzut că autobuzele circulă pe liniile de tramvai. Ce nu a văzut dna Firea este cum intervin autoritățile belgiene când ceva s-a stricat. Îi spun eu, nu cu o galeată de nisip și măsuri <heirupiste>’. Autobuzele STB au topit garnitura de cauciuc dintre liniile de tramvai și circulația a fost în pericol. Rezultatul? Vă las pe voi să-l vedeți în acest clip”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primele probleme au apărut în prima zi

Începând de miercuri, 1 iulie, au început să circule autobuzele pe linia de tramvai, după ce STB a făcut probe o lună de zile. Este vorba de autobuzele liniilor 135, pe Mihai Bravu, între Calea Vitan și Piața Iancului, 330, de la Dristor până la Piața Iancului, și 182, pe Ștefan cel Mare – Nicolae Titulescu, între Dorobanți și Banu Manta. Ceea ce este ciudat este că într-o lună de teste nu a fost observată problema masticului.

De miercuri, au apărut primele probleme, după cum a arătat Club Feroviar. Acolo unde refugiile sunt față în față, nu pot încăpea simultan un autobuz și un tramvai, unul pe un sens și celălalt pe sensul opus. În unele locuri (cum ar fi la intersecția Șoseaua Mihai Bravu-Calea Dudești), tramvaiul trebuie să aștepte aproape 30 de secunde înaintea refugiului, pentru a pleca autobuzul din stație.

Gabriela Firea vrea să extindă programul și pentru alte liniii

În etapa a doua, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi şi va circula pe Şoseaua Mihai Bravu şi pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot în această etapă, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 şi 10, pe Şoseaua Olteniţei, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.

Ulterior, în etapa a treia, se are în vedere introducerea circulaţiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Ultimele Articole