Tramvaiele lui Moș Crăciun au pornit la drum

5 decembrie 2019

În mai multe municipii din țară tramvaiele conduse de Moș Crăciun și-au făcut deja apariția. În altele vor apărea în zilele ce urmează.

sursa foto: Special Arad

După Arad, a venit rândul Clujului și Timișoarei să ofere un astfel de tramvai. La Iași tramvaiul va porni de luni iar Primăria București așteaptă ajunul Crăciunului pentru a -l pune în mișcare.

La Cluj Napoca, tramvaiul lui Moș Crăciun este prezent  în acest an până în 30 decembrie, potrivit presei locale clujene. Acesta circulă deja pe ruta Bucium – Piața Gării și înapoi, gătit de sărbătoare cu ghirlande de luminițe. Prețul unui bilet este cel uzual practicat în rețeaua publică de transport din Cluj.
De joi, 5 decembrie 2019, și Moșul va călători cu tramvaiul timp de trei ore pe zi, de la 16:00 la 19:00, și va asculta dorințele copiilor, se va delecta cu poezii și va împărți dulciuri celor care stau de vorbă cu el. În intervalul în care Moșul este în tramvai, călătoria este gratuită.

Tot joi a fost pus în circulație un tramvai similar și la Timișoara.

Copiii care vor participa la festivitatea aprinderii luminițelor din Pomul de Crăciun amplasat în fața Palatului Administrativ vor avea ocazia să călătorească, de joi, cu tramvaiul condus de Moș Crăciun.

Zilele trecute tramvaiul a fost pregătit pentru ieșirea pe traseu, fiind supus unei revizii tehnice. Beculețele arse au fost înlocuite, iar clopoțeii și instalațiile de lumini colorate au fost montate și ele.

De mai bine de două decenii cel mai îndrăgit mijloc de transport pentru cei mici este pus în circulație în ajunul Sărbătorii de Sf. Nicolae. Anul acesta tramvaiul va rămâne pe șine până în data de 29 decembrie.

Foto: Tren de Sărbătorile de Iarnă în Zurich. Sursa: The Guardian

Tot joi la Arad a început să circule tramvaiul condus de Moş Crăciun, în perioada sărbătorilor de iarnă. Copiii călătoresc gratis și au parte, în vagoanele special decorate, de diverse surprize şi sunt serviţi cu dulciuri.

Obieciuri asemănătoare există și în afara arcului Carpatic. La București însă primăria generală așteaptă ajunul Crăciunului pentru a porni tramvaiul luii Moș Crăciun.

La Iași Moș Crăciun va veni de luni în întâmpinarea copiilor, în principalele cartiere ale Iașului, cu tramvaiul său personalizat. Cei mici sunt încurajați să îi scrie sau să-i adreseze o scrisoare specială Moșului, pe care să o pună în cutia poștală special amenajată în vagon. Traseele speciale ale Tramvaiului lui Moș Crăciun vor fi în principalele cartiere din Iași: Târgu Cucu, Tătărași, Dancu, Dacia, Canta, Tehnopolis, Copou. Apoi, pe 22 decembrie 2019, în rondul din Tg. Cucu, Moș Crăciun va oferi premii speciale celor mici. (D.C.)