sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Tramvaiele Durmazlar de la Reșița trec primele teste AFER

Noile tramvaie aflate în triajul Societăţii de Transport Urban Reşiţa au trecut cu bine prima serie de teste, desfăşurate în trafic de reprezentanţii Autorităţii Feroviare Române (AFER), prezenţi zilele trecute în municipiul de pe Bârzava. Tramvaiele Durmazlar reînvie transportul electric în oraș.

“O echipă de la Autoritatea Feroviară Română s-a deplasat la Reşiţa și în toată perioada asta au fost făcute teste de zgomot, de frânare, de încărcate, de frânare la gol, ce au ieșit mult peste așteptările noastre și ale celor de la AFER. Mai urmează să vină o altă echipă de la Craiova și vor mai urma şi alte teste, dar care se vor face probabil anul viitor. Sunt teste de accelerare în pantă pe care nu le putem face în momentul ăsta, neavând linia în totalitate disponibilă“, spune şeful serviciului Transport Urban Reșița, Dănuţ Jurubescu, potrivit radioresita.ro.

Compania care fabrică tramvaiele Durmazlar are sediul în Bursa, Turcia și a câștigat în 2020 licitația organizată de Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 13 tramvaie destinate municipiului Reșița, ar fi trebuit să livreze toate garniturile până în luna august. Primul tramvai la Reșița în ianuarie 2023.

Tramvaiele au capacitatea de 135 de pasageri, 33 de locuri pe scaune. Beneficiază de o climatizare separată pentru pasageri și pentru vatmani. Tramvaiele au rampă automată pentru persoane cu dizabilități, sunt bidirecționale, cu uși pe ambele părți. Vagoanele sunt dotate cu camere de luat vederi, senzori care pot număra pasagerii îmbarcați, prize USB, WiFi, senzori de fum.

Citește FOTO. Reșițenii și-au lepădat încălțările când s-au suit în primul tramvai Durmazlar nou

Ultimele Articole