spot_img
duminică, martie 26, 2023
spot_img

Tramvaiele Astra intră și pe linia lui 25 în București

Al 21-lea tramvai Imperio din totalul de o sută comandate a sosit la București și a intrat în probe. Acesta va circula în curând pe linia 25. Linia 41 este deservită integral de tramvaiele Astra Vagoane Călători Arad.
În prezent, vatmanii STB sunt instruiți pentru a opera noile mijloace de transport în comun, potrivit unei postări de vineri a primarului general, Nicușor Dan.
Linia 25 este una dintre cele mai importante și intens circulate linii de tramvai din Capitală, care face legătura între cartierul Militari și zona de sud a orașului, traversând cartiere importante precum Militari, Drumul Taberei, 13 Septembrie, Rahova, Giurgiului.
În total, 12 tramvaie noi Imperio produse de Astra Vagoane vor fi introduse pe linia 25, pe măsură ce vor fi livrate și recepționate. Acestea vor asigura o suplimentare a capacității actuale de transport de 3100 călători/oră/sens cu aproximativ 17%.

Tramvaiele Astra prezente pe linia lui 41

În urmă cu o săptămână, Societatea de Transport București (STB) a anunțat  că a introdus în circulație tramvaiul Imperio cu numărul 20, ultimul din lotul alocat traseului liniei 41.

„Societatea de Transport București STB SA a introdus astăzi în circulație tramvaiul cu numărul 20, ultimul din lotul alocat traseului liniei 41. Astfel, la ora de vârf, circulă 30 de tramvaie, diferența de 10 fiind asigurată de tramvaie modernizate cu podea parțial coborâtă. Odată cu introducerea noilor tramvaie, pe linia 41 se obține creșterea capacității de transport, a vitezei și a economiei de energie prin utilizarea sistemelor de tracțiune moderne, care recuperează energia în timpul frânării.
Noile tramvaie sunt echipate cu aer condiționat, au podea total coborâtă și sunt complet accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități”, comunica acum o săptămână STB.

Ultimele Articole