sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

FOTO-VIDEO Cum vor arăta tramvaiele Alstom pentru Québec. Prezentare oficială

Constructorul francez de material rulant a dezvăluit cum vor arăta tramvaiele Alstom pentru Québec, care vor fi livrate pe baza contractului semnat la finele lunii aprilie.

Versiunea propusă include trei derivate ale tramvaiului Citadis (modelul Spirit), care se inspiră din viziunea de design de material rulant comunicată de municipalitatea orașului canadian în noiembrie 2020. Fiecare dintre cele trei concepte (Boréal, Harfang et Citadelle) vizează să pună în valoare un aspect al caracterului unic al orașului Québec.

”Azi le propunem cetățenilor din Québec să se pronunțe asupra designului vehiculelor care vor face ca mobilitatea noastră să intre în modernitate. Cele trei modele prezentate azi se vor putea integra cu siguranță în trama urbană pe care o vom redefini odată cu sosirea tramvaiului. Suntem bucuroși să putem marca un alt pas spre reușita acestui proiect structural esențial pentru mobilitatea noastră”, a declarat Bruno Marchand, primarul din Québec.

”Suntem bucuroși și mândri să prezentăm primele trei modele ale tramvaiului din Québec. Acest vehicul de ultimă generație tehnologică este aprobat, sigur și adaptat pentru Québec, deopotrivă pentru a răspunde ambițiilor sale de mobilitate, să circule în mediul său patru anotimpuri din patru și pentru a reflecta identitatea sa unică în America”, a spus, la rândul lui, Mathieu Ducharme, director în cadrul Alstom Canada, citat într-un comunicat de presă.

Tramvaiele Alstom pentru Québec, adaptate iernilor canadiene

Fiecare ramă de tramvai va avea patru module și șapte perechi de uși. Capacitatea unui vehicul este de 272 de persoane, dintre care 88 de locuri pe scaune. Tramvaiul va fi accesibil tuturor, prin podeaua sa joasă și cele patru spații multimodale pentru scaunele cu rotile, tricicluri și scutere de mobilitate. De asemenea, în noile tramvaie vor putea fi transportate biciclete.

Tramvaiele vor fi proiectate pentru iernile din Canada și pentru topografia exigentă din Québec.

Ultimele Articole