sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Tramvaie turcești la Reșița. Durmazlar, singurul ofertant la licitația Ministerului Dezvoltării

Tramvaie turcești la Reșița. Durmazlar au depus singura ofertă la licitaţia pentru 13 tramvaie bidirecţionale în reședința județului Caraș Severin.

Tramvaie turcești la Reșița

Turci de la Durmazar au mai depus oferte şi la licitaţiile pentru tramvaie în Bucureşti şi Iaşi.

În Reşiţa, tramvaiele au circulat încă din anii ’80. Din cauza stării proaste a infrastructurii, autorităţile au sistat transportul cu tramvaiul în urmă cu opt ani.

În paralel cu procedura pentru achiziţia tramvaielor, Primăria Reşiţa vrea să reabiliteze, pentru început, 20 de kilometri de linie de tramvai.

Tramvaie turcești la Reșița. Licitația a fost lansată în ianuarie

MDRAP a lansat pe 17 ianuarie licitația pentru achiziția a 13 tramvaie bidirecționale destinate transportului public din Reșita. Valoarea contractului este estimată la 118,97 milioane de lei (25 milioane de euro), adică 1,9 milioane de euro bucata.

Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minimum 92 locuri, respectiv 6 persoane/mp, din care minim 28 pe scaune fixe, nerabatabile, conform caietului de sarcini. Garanția funcționării tramvaielor va fi de minimum 350.000 km sau minimum cinci ani, de la data punerii în exploatare.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole