spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Tramvaie nou-nouțe, depanate la Iași cu lopata

Mai multe tramvaie au rămas blocate zilele acestea la Iași, după ce poleiul s-a depus pe pantografele tramvaielor. Angajați ai companiei publice de transport au fost nevoiți să se suie pe tramvaie pentru a curăța cu lopețile gheața formată. Purtătorul de cuvânt al companiei publice spune că aceasta este o problemă nemaiîntâlnită până în prezent.

Un tramvai pe care s-au plătit 2 milioane de euro a fost „reparat” cu lopata de muncitorii de la CTP, potrivit bzi.ro.

În cursul dimineții de miercuri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, circulația tramvaielor a fost blocată mai multe minute în Rond Agronomie. Angajații Companiei de Transport Public Iași care au intervenit la fața locului au apelat la o soluție… „românească”, pentru a rezolva problema. Aceștia au înlăturat stratul de gheață format pe pantograful unui tramvai PESA, răzuindu-l cu o lopată. Aceeași tehnică a fost folosită și pentru a scăpa de stratul de gheață format pe rețeaua de fir contact. Problema cu care s-a confruntat Compania de Trasport Public (CTP) Iași nu a fost numai gheața formată pe firele de contact, ci și conexiunea tramvaielor PESA în astfel de condiții meteorologice.„Am întâmpinat o problemă cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Este vorba despre tramvaiele PESA, care se pare că au o altfel de conexiune cu linia de fir contact. Pantograful acestora nu este la fel cu cel al tramvaielor pe care le avem acum și se pare că și conexiunea acestora este diferită. Dar e bine că am întâmpinat acum această problemă, pentru că vom ști pe viitor cum să o gestionăm dacă reapare. Am luat deja legătura cu reprezentații firmei producătoare PESA, din Polonia, pentru a discuta despre această problemă, pe care am întâmpinat-o la Iași. Urmează să primim un răspuns din partea lor în cel mai scurt timp”, a precizat Andreea Luca-Barna, purtătorul de cuvânt al CTP Iași.

Angajații CTP Iași au apelat la soluții… „românești”!

Din cauza faptului că circulația tramvaielor a fost blocată de stratul de gheață de pe linia de fir-contact o echipă formată din patru angajați ai CTP Iași au intervenit pentru a remedia problema. Angajații au folosit o lopată pentru a lovi firele de contact și, astfel, să îndepărteze stratul subțire de gheață care împiedica, de fapt, conectarea tramvaielor la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Aceștia au intervenit, folosind același „instrument”, și pentru a răzui pantograful unui tramvai PESA.

Echipa de intervenție a reușit în final să remedieze problema și tramvaiele și-au reluat circulația în mod normal. (foto bzi.ro)

Ultimele Articole