spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Polonezii de la PESA și turcii de la Bozankaya au depus oferte la licitația pentru tramvaie noi la Iași

Turcii de la Bozankaya şi polonezii de la PESA au depus oferte la licitația organizată pentru cumpărarea a 16 tramvaie noi la Iași.

tramvaie noi la Iași

Prima companie are deja încheiat un contract cu Primăria din Timişoara pentru livrarea de tramvaie în următorii 2-3 ani, în timp ce PESA aşteaptă răspunsul de la Ministerul Dezvoltării la o altă licitaţie unde este unic ofertant, iar procedura vizează livrarea a încă unui lot de 16 tramvaie la Iaşi.

„Achiziţia celor 16 tramvaie face parte trei din proiecte cu finanţare europeană derulate de Primăria Municipiului Iaşi care privesc şi lucrări de modernizare a liniilor de tramvai, refacere a carosabilului şi trotuarelor, construirea de staţii, amenajarea de locuri de parcare şi spaţii verzi etc. pe mai multe tronsoane. În cadrul celor trei proiecte municipalitatea a organizat patru licitaţii, din care trei pentru lucrări de construcţii, iar cea de-a patra pentru mijloacele de transport“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

142 milioane de lei pentru tramvaie noi la Iași

Valoarea estimată a contractului ajunge la 142 milioane lei, fiind vorba despre cele 16 tramvaie, fără a socoti fondurile alocate pentru lucrările nominalizate în comunicatul Primăriei, notează Ziarul de Iași.

Tramvaiele sunt achiziţionate de Primărie în cadrul proiectelor care prevăd reabilitarea a cinci tronsoane de cale de rulare pentru tramvaie: intersecţie Bucşinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecţie Calea Chişinăului, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriţă, Piaţa Podu Roş – intersecţie cu bulevardul Primăverii şi bulevardul Virgil Săhleanu – intersecţie cu bulevardul Metalurgiei – rond Ţuţora şi Iaşi – Dancu.

La cele trei licitaţii aferente lucrărilor la calea de rulare s-a prezentat o singură asociere de firme. Conest – Mari Vila a semnat deja contractul pentru bld. Tudor Vladimirescu, celelalte două fiind încă în analiză. Pentru toate proiectele, cu excepţia Iaşi – Dancu, a fost semnat şi contractul de finanţare pentru obţinerea banilor europeni. În total, valoarea celor trei proiecte trece pragul de 330 milioane de lei.

Ultimele Articole