spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Astra Vagoane Călători se bate cu turcii de la Durmazlar pe contractul pentru tramvaie noi la Botoșani

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a primit două oferte la licitaţia pentru achiziţia a nouă tramvaie noi la Botoşani, din partea Astra Vagoane Călători şi Durmazlar.

tramvaie noi la Botoşani

MDRAP a lansat pe 14 mai licitaţia pentru cele nouă tramvaie de 18 metri destinate oraşului Botoşani, iar valoarea contractului este estimată la 72 milioane de lei.

Cele două oferte au fost deschise pe 29 iulie şi urmează să fie evaluate până pe 3 decembrie. Cei doi producători de tramvaie concurează şi la licitaţia pentru 100 de tramvaie organizată de Primăria Municipiului Bucureşti.

După înscrierea la licitaţia din Capitală, Astra Vagoane Călători a luat o pauză de la licitaţii, notează Economica.net. De altfel, producătorul din Arad câştigase anterior licitaţiile pentru livrarea de tramvaie în Cluj – Napoca, Oradea, Arad şi Galaţi. În cele patru oraşe, nu a avut însă competitori, fiind singurul care a depus oferte.

Licitații pentru tramvaie noi la Botoșani și alte patru orașe

În schimb, turcii de la Durmazlar au mai depus oferte şi la licitaţiile organizate de MDRAP pentru tramvaie în oraşele Reşiţa, Ploieşti, Galaţi şi Brăila. La Reşiţa, producătorul turc este singurul ofertant, iar în celelalte trei oraşe concurează cu Electroputere VFU Paşcani.

Ultimele Articole