duminică, mai 28, 2023
spot_img

Finanțare europeană pentru cumpărarea a opt tramvaie noi la Arad și modernizarea altor 20

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Arad au semnat contractul prin care va fi asigurată finanţarea pentru achiziţionarea a opt tramvaie noi la Arad, modernizarea altor 20 şi lucrări de infrastructură pentru calea de rulare.

tramvaie noi la Arad

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității vineri de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest din Timişoara, a fost semnat proiectul „Modernizare Sistem de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Arad – Traseu Strada Pădurii, între Strada Abatorului şi Strada Conduraşilor”, care va beneficia de 21,02 milioane euro finanţare nerambursabilă prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

”Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv şi eficient, prin achiziţia de material rulant nou şi modernizarea celui existent, astfel încât să se reducă deplasările cu maşina personală şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon”, se arată în comunicat.

Proiectul prevede achiziţionarea a opt tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie, modernizarea a 17 tramvaie seria GT6 şi 3 tramvaie seria GT8, respectiv achiziţionarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing) şi de management al traficului – panouri de informare, sistem de localizare automată a vehiculelor (AVLS) şi managementul flotei, camere CCTV la bord şi un sistem acustic de informare a călătorilor la bord. De asemenea, vor fi reabilitate linia cale de tramvai şi reţeaua aeriană de contact aferente pe o lungime de 3,2 kilometri.

Proiectul de cumpărare de tramvaie noi la Arad, finanțat prin POR

Semnatarii contractului au fost Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad, şi Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, Organism Intermediar pentru Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest. Valoarea totală a proiectului este de 117.661.387,24 lei, din care 99.463.913,32 lei finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 28 de luni.

Proiectul este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4e, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Ultimele Articole