Tramvaie moderne la Galați. Linia acestora va fi refăcută

9 mai 2019

tramvaie moderne la GalațiPrimăria Galați are o strategie de modernizare a transportului în comun care presupune achiziția de tramvaie noi, înlocuirea liniilor de tramvai, dar și realizarea unui sistem modern e-ticketing, potrivit anunțului făcut de către primarul municipiului, Ionuț Pucheanu.

“Pentru prima dată, Primăria municipiului Galaţi are o strategie privind modernizarea transportului public în comun. După achiziţionarea celor 17 troleibuze noi, sistemul e-ticketing este unul dintre paşii pe care îi facem pentru a le oferi gălăţenilor un transport public modern, eficient şi civilizat. Urmează să achiziţionăm primele autobuze noi, de mari şi mici dimensiuni, tramvaie moderne şi să schimbăm, pentru prima dată, liniile de tramvai şi căile de rulare datorită unor proiecte extrem de importante cu finanţare europeană”, a spus, miercuri, edilul, potrivit monitoruldegalati.ro.

Finanțare europeană pentru tramvaie moderne la Galați

Lucrările și achizițiile vor fi făcute în cadrul proiectului finanţat cu fonduri europene “Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi” (e-ticketing)” care se dorește a fi „cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România”, după cum spun edilii gălățeni.

Una dintre cele mai importante facilităţi pentru călători adusă de acest sistem va fi titlul de călătorie pe o perioadă de timp (o oră sau mai mult), ce va fi valabil pe toate traseele.

Sistemul va dispune de dispozitive de numărare a pasagerilor care vor fi instalate în mijloacele de transport public în comun. Această soluţie va furniza rapoarte precise cu privire la numărul călătoriilor pe fiecare linie în parte. O reţea CCTV compusă din 140 de camere va fi amplasată în reţeaua de transport în tot atâtea staţii. Reţeaua CCTV are scopul de a diminua riscul de vandalism şi alte infracţiuni şi contravenţii. Instalarea acestei reţele va duce la creşterea siguranţei cetăţenilor municipiului Galaţi.

Sistemul e-ticketing va deveni funcţional în toamna acestui an, iar valoarea totală a proiectului este de 26,18 milioane lei, din care fondurile nerambursabile vor fi de 23,93 milioane lei.