spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Licitație lansată pentru cumpărarea a două tramvaie la Brăila, cu fonduri europene

O licitație publică a fost lansată la finele săptămânii trecute pentru cumpărarea a două tramvaie la Brăila, cu fonduri europene.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat de către Municipiul Brăila anunțul de licitație ce are ca obiect ”Furnizare 2 tramvaie de capacitate medie în cadrul proiectului <Modernizare transport electric Parc Monument – Radu Negru>“.

Aceste două tramvaie vor fi noi și nefolosite, unidirecționale și sunt destinate transportului public urban de călători în Municipiul Brăila, se precizează în anunțul de licitație. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit într-o perioadă de un an și jumătate, este de 16.000.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3,2 milioane de euro.

Conform caietului de sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minimum 100 de locuri, respectiv 6 persoane/m2 (calculate la 0,167 m2/călător în picioare), din care minimum 32 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minimum șase accesibile din low floor, plus vatmanul.

Achiziția va fi finanțată prin Programul Operațional Regional – POR.Condiții de participare la licitația pentru livrarea de tramvaie la Brăila

Pentru participarea la procedura de achiziție, se solicită experiență similară. Astfel, ofertanţii trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani de zile (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor) au furnizat produse similare în valoare cumulată de minimum 16.000.000 de lei fără TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte. Prin produs similar se va înţelege vehicul rutier pe şine destinat transportului urban de călători.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 februarie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 28 august 2022.

Ultimele Articole