spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Control de la Protecția Consumatorilor. 35 de tramvaie din Timișoara nu mai au agrement tehnic de la AFER

Nu mai puțin de de 35 de tramvaie din Timișoara, aflate în circulaţie, nu au absolut niciun agrement tehnic din partea Autorităţii Feroviare Române (AFER).

tramvaie din Timișoara

Mai mult, spune reprezentantul acesteia, citat de DeBanat.ro, Societatea de Transport Local Timişoara nu mai are autorizaţie pentru construcția, modernizarea, repararea și întreținerea căilor de rulare pentru tramvaie, iar cea pentru repararea și întreținerea tramvaielor este expirată din data de 1 aprilie 2019.

Controlul realizat de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş la Societatea de Transport Local – STPT, e aproape să lase fosta regie fără tramvaie în circulaţie. Pentru rezolvarea situaţiei, prefectul Eva Andreaș a convocat la Prefectura Timiş, o ședință în vederea rezolvării problemei descoperite. În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor, cei de la STPT nu au prezentat documentele de omologare a tramvaielor vechi din Timișoara. Societatea a avut la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta CRPC Timiș documentele solicitate, dar hârtiile nu au fost oferite comisarilor nici acum. În aceste condiţii se punea problema opririi tramvaielor vechi de la circulație.

„Pe mine, ca prefect, mă îngrijorează siguranța cetățeanului care circulă cu aceste tramvaie. Mi-aș fi dorit ca la această discuție să participe și domnul primar, pentru a vedea viziunea administrației publice din Timișoara viziavi de această problemă. Vrem să fim siguri că îndeplinesc toate condițiile tehnice prevăzute de legislația în vigoare, avînd în vedere faptul că au fost fabricate în anii 60”, a spus prefectul Eva-Georgeta Andreaș în debutul ședinței.

Sunt afectate 35 de tramvaie din Timișoara, din totalul de 60

Afectate de problemă sunt 35 de tramvaie, din cele 60 ale STPT. Având în vedere faptul că, nici la această oră, STPT nu a putut prezenta documentele de omologare ale tramvaielor vechi s-a cerut și opinia reprezentanților Autorității Feroviare Române, ocazie cu care a reieșit faptul că STPT nu are niciun un agrement tehnic pentru întreținere și reparare, iar agrementul tehnic feroviar pentru construcția,  modernizarea și repararea întreținerea căilor de rulare a expirat pe 20 decembrie 2018.

Totodată, autorizația de furnizor feroviar pentru construcția, modernizarea, repararea și întreținerea căilor de rulare pentru tramvaie, respectiv repararea și întreținerea tramvaielor este expirată din data de 1 aprilie2019.

Situaţia a fost oarecum deblocată, iar STPT a primit o păsuire de moment. În ceea ce privește documentele de omologare ale tramvaielor vechi STPT, CRPC va cere un nou termen pentru a îi fi prezentate, urmând ca săptămâna viitoare prefectul Eva Andreaș să convoace o nouă ședință pentru a vedea pașii făcuți în rezolvarea problemelor.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole