miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Primarul general Nicușor Dan anunță când vor sosi primele tramvaie Astra pentru București

Primarul general Nicuşor Dan a declarat luni că au fost făcuţi paşi înainte pentru achiziţia de tramvaie Astra pentru București şi a anunțat și când vor sosi primele vehicule produse la Arad.

tramvaie Astra pentru București noile tramvaie Astra pentru București

 

”Am făcut nişte paşi înainte, avem banii, avem fondurile europene, avem contract semnat pe fonduri europene, avem contract de cofinanţare semnat cu BCR. Problema este că din vina fostei administraţii, contractul nu s-a semnat în 2019 când ar fi trebuit, s-a atribut acelei firme turceşti, a fost un litigiu la CNSC, apoi la Curtea de Apel Bucureşti. Am pierdut timpul şi preţurile au sărit”, a declarat Nicuşor Dan.Primele tramvaie Astra pentru București vor sosi vara viitoare

Primarul general a adăugat că cel mai probabil anul viitor, în vară, vor sosi noile tramvaie.

”Au fost două clarificări pe care Astra Arad le-a solicitat ANAP-ului pentru modificarea contractului de achiziţie. Suntem în curs cu a treia clarificare şi în măsura în care ANAP ne dă undă verde, sunt destul de optimist că vom putea semna contractul cu Astra. Dacă  fosta administraţie nu s-ar fi încăpăţânat să dea nelegal contractul firmei din Turcia, în momentul ăsta aveam  noi tramvaie în Bucureşti care ar fi început să circule. Aşa, probabil o să  avem în vara anului viitor”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan nu vrea să majoreze tarifele STB

Întrebat dacă preţul biletelor la STB va fi modificat, Nicuşor Dan a precizat că înainte de a lua o astfel de decizie, este nevoie de alte lucruri care să îmbunătăţească acest tip de transport.

CITEȘTE și ANALIZĂ Capitala, sufocată de subvențiile pentru transport. Biletul STB, cel mai ieftin din țară (I)

”Este o decizie care aparţine Consiliului General. Eu îmi doresc să începem prin două lucruri: să existe curăţenie în mijloacele de transport în comun şi acestea să aibă un orar respectat. În momentul de faţă avem un orar pe care teoretic ar trebui să îl respecte, avem un soft care ne spune în orice moment că orice autobuz, troleibuz sau tramvai este în avans de câteva minute. A lipsit acest organism care să controleze devansurile şi întârzierile mijloacelor de transport. O să începem săptămâna asta negocierile între Primărie, ADI şi STB pentru contractul de delegare în care vreau să introducem sancţiuni şi bonificaţii pentru respectarea acestui orar. Vreau ca gradul de satisfacţie să crească şi în momentul în care va creşte, putem să discutăm şi de o modificare tarifară”, a mai declarat Nicuşor Dan. (A.B.)

Ultimele Articole