luni, mai 20, 2024
spot_img

VIDEO Au început să circule primele patru tramvaie Astra la Galați

De luni au început să circule primele patru tramvaie Astra la Galați, din seria celor opt achiziționate cu fonduri europene de către Primărie.

Sunt primele tramvaie noi din ultimii 40 de ani care circulă în orașul de pe malul Dunării și reprezintă modelul Autentic, fabricat de Astra Vagoane Călători.

”Pentru prima dată în ultimii 40 de ani, gălățenii circulă cu tramvaie noi. Deocamdată vorbim de patru tramvaie din lotul celor opt cumpărate cu fonduri europene. Sunt tramvaie noi, cu toate dotările moderne, astfel încât gălățenii să se bucure de cele mai bune condiții de călătorie, de un transport civilizat și prietenos cu mediul, după ce am reușit anul acesta să punem în circulație și primele autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, într-o postare pe contul său de Facebook.Tramvaie Astra la Galați, cumpărate cu fonduri europene

Cele opt tramvaie moderne sunt produse de societatea arădeană Astra Vagoane Călători SA, după ce municipalitatea a obținut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziție este de 44.680.000 de lei, fără TVA.

Noile tramvaie au o capacitate de 114 de pasageri fiecare, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.

Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor. Lungimea tramvaielor este de 19 metri, iar lățimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Primăria municipiului Galați a mai depus, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, o cerere de finanțare europeană pentru achiziția a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 milioane de lei, iar procedura de licitație este în derulare.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole