luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Tramvai vandalizat la Reșița. Huliganii au acționat noaptea, ca hoții

Unul dintre cele patru tramvaie sosite la Reșița a fost vandalizat în noaptea de duminică spre luni, în intervalul orar 03:00 – 03:40, gest condamnat de primarul Ioan Popa.

”Am încurajat mereu tinerii nonconformiști și arta graffiti-ului, m-am declarat un susținător al acesteia, însă vandalizarea unui obiectiv de 2,3 milioane de euro este absolut inacceptabilă. Îndepărtarea vopselei este posibilă, vom șterge această «întâmplare», însă în final rămâne gestul absolut dezamăgitor.”, a declarat edilul, citat de publicația regională Express de Banat.

Dezamăgit s-a arătat și șeful societății Transport Urban Reșița (TUR), Dănuț Jurubescu, care a spus că a fost informat despre această întâmplare de unul dintre dispecerii săi.

”Din păcate, azi-noapte, pe la 03:30, am fost informat despre acest neplăcut incident. A fost Poliția Locală, a fost Poliția Municipiului Reșița, au luat probe, au găsit aici o geantă cu tuburi, niște tuburi pe lângă o mașină și sperăm că vor identifica rapid și făptașul. Pe de altă parte, vreau să vă spun că este păcat, este rușinos, căci în loc să ne bucurăm de ceea ce putem avea, noi distrugem. E mare păcat!”, a declarat directorul general al TUR.

Tramvai vandalizat la Reșița. Primarul face apel la cetățeni pentru prinderea făptașilor

Primarul Ioan Popa face un apel la cetățenii care pot veni în sprijinul polițiștilor, pentru găsirea cât mai rapidă a făptașilor. „Poliția locală și cea națională cercetează zona, s-au găsit câteva probe, dacă cineva poate sprijini ancheta sunteți bineveniți.”, a precizat edilul Reșiței.

Tramvaiele sunt garate în apropierea zonei Kaufland din Govândari și nu în depou, întrucât acesta este încă în construcție.

Licitația pentru achiziția a 13 tramvaie destinate reședinței județului Caraș-Severin a fost lansată de Ministerul Dezvoltării pe 17 ianuarie 2019, când ministru interimar era Eugen Teodorovici (PSD). Apoi, după ce s-a depus o singură ofertă, din partea turcilor de la Durmazlar, pe 25 iunie 2020, când ministru al Dezvoltării era Ion Ștefan (PNL), supranumit ”Grindă”, s-a semnat contractul. Firma câștigătoare este Durmazlar Makina Sanayi Veticaret A.Ș, iar valoarea totală a contractului este de 135.362.500 de lei, inclusiv TVA.

Turcii de la Durmazlar, favoriții Gabrielei Firea

Turcii de la Durmazlar au fost și favoriții Gabrielei Firea, pe vremea când aceasta era primar general al Bucureștiului.

Licitația organizată de Primărie a fost câștigată de producătorul român Astra Vagoane Călători Arad. Asta numai după ce atât Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), cât și Curtea de Apel București au respins definitiv contestația făcută de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, la procedură. Atenție, turcii de la Durmazlar nu au făcut nicio contestație, aceasta fiind depusă de PMB.

Ultimele Articole