spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Tramvai pe malul Dunării la Budapesta

Orașul Budapesta a aprobat planurile de construire a unei rute de tramvai de 2,8 km între Budafoki út / Dombóvári út și Szent Gellért tér, de-a lungul părții Buda a fluviului Dunărea. Managementul și livrarea proiectului urmează să fie întreprins de organizația municipală de dezvoltare BKF.

sursa Railwaygazette.com

CEO-ul BKF, Dávid Vitézy, a anunțat în iulie că guvernul a aprobat proiectul și a alocat finanțare pentru planificare, care se așteaptă să dureze 18 luni, după care urmează să se ajungă la un acord privind costurile finale ale proiectului între Consiliul orașului și Guvern înainte de începutul construcției, potrivit Railwaygazette.com.

Formând o ramură a rețelei existente la Szent Gellért tér, noua linie va deservi cartierul universitar de-a lungul malului Dunării și zona de reamenajare a birourilor și rezidențiale de lângă Infopark unde urmează să fie construit un sediu pentru grupul petrochimic MOL. De asemenea, va fi asigurată o conexiune gara propusă Nádorkert, lângă Infopark.

Proiectul face parte din a doua fază a programului „fonódó villamoshálózat” (rețea de tramvai întrețesută), prima fază fiind finalizată în ianuarie 2016. Acest lucru a permis crearea a două coridoare lungi nord-sud, care leagă terminalul Bécsi út / Vörösvári út cu părțile sudice ale Buda. (D.C.)

Ultimele Articole