spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

VIDEO Un tramvai lovește mașini în intersecție pe Bulevardul Timișoara din București

O înregistrare video care arată cum un tramvai lovește mașini aflate într-o intersecție pe Bulevardul Timișoara din București a apărut marți în mediul online.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere montată chiar în tramvaiul Societății de Transport București arată momentul impactului.

Accidentul a avut loc duminică, pe 1 Mai, undeva în jurul orei 14, când tramvaiul ce circula pe linia 25 a ajuns în zona Bulevardului Timișoara, la intersecția cu Valea Oltului și, exact în momentul în care ar fi trebuit să oprească în stație, și-a continuat în mare viteză drumul, surprinzând în intersecție mai multe mașini.

Pe două dintre ele le-a și tamponat, de altfel, în mod violent, o a treia se vede în imaginile surprinse de imaginile de supraveghere cum reușește să scape în ultimul moment, iar acela a fost momentul în care tramvaiul a oprit, informează Știrile Pro TV.

Un tramvai lovește mașini în intersecție. Nimeni nu a fost rănit

Din fericire, în urma acestui accident nu a fost rănită nicio persoană, nici ocupanții celor două mașini tamponate de tramvai, cu atât mai puțin călătorii care se aflau în mijlocul de transport în comun.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs din cauză că vatmanul nu a fost atent, având în vedere că tramvaiul se apropia în zona respectivă de o stație în care se aflau călători.

Accidentul este investigat de Brigada Poliției Rutiere, care va lua și măsurile legale ce se impun.

Precizările STB

În urma acestui eveniment, conducerea STB a făcut următoarele precizări:

”Toate vehiculele STB aflate în circulație îndeplinesc condițiile tehnice și de siguranță și în acest sens menționăm că tramvaiul tip V3A-M, implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreținere a depoului, înainte de a ieși în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic, toate sistemele de frânare (frâna de staționare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgență cu patina electromagnetică și frâna cu solenoid)  fiind în parametri normali de funcționare.
De asemenea, având în vedere incidentul respectiv, vă informăm că la nivelul Societății s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției conducătorului de vehicul implicat în accident, acesta fiind cercetat disciplinar în conformitate cu Regulamentul Intern al STB SA.
Precizăm că până la luarea unei decizii de către Poliția Rutieră, respectiv până la definitivarea cercetării disciplinare, în conformitate cu Regulamentul Intern STB SA, manipulantul nu va mai fi repartizat pe traseu.
Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment nedorit și subliniem faptul că, anual, personalul de mișcare al Societății este supus unui control medical, care include și testări psihologice, iar la ieșirea în traseu, conducătorii de vehicule își asumă responsabilitatea păstrării integrității călătorilor și a celorlalți participanți la trafic, cât și a vehiculului”.

Ultimele Articole