luni, aprilie 29, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Bilete aniversare, la 150 de ani de tramvai la Timișoara

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de tramvai la Timișoara, prilej cu care Societatea de Transport Public a decis să emită bilete speciale.

Primul tramvai din Timișoara era tractat de cai, neexistând atunci un sistem public de electrificare.

Pentru a marca momentul, Societatea de Transport Public Timișoara a decis să emită bilete speciale. ”Orașul nostru aniversează, anul acesta, în data de 8 iulie, 150 de ani de când a avut loc prima cursă cu tramvaiul tras de cai, de pe actualul teritoriu al României. Începând de astăzi, 28 mai 2019, titlurile de călătorie au un nou logo, acesta marcând premiera din 8 iulie 1869”, au anunțat reprezentanții STPT, citați de Banatul Azi.

Primul tramvai la Timișoara, în secolul 19

Istoria tramvaiului timișorean începe în 1865, când încep lucrările la realizarea primei linii.

La începutul anului 1868 se inaugurează Societatea de Tramvai cu Cale Ferată din Timișoara, care devine Societatea de Transport Timișoara. Apoi, pe 8 iulie, se pune în funcțiune prima linie de Tramvai cu Cai, între Gara Centrală (acum de Nord) și Centru; peste 28 ani se înființează societatea Tramvaiele Comunale Electrice din Timișoara.

La finele anului 1899 se pune în funcțiune tramvaiul cu tracțiune electrică, iar în 1920 se pun bazele producției de tramvaie în ateliere proprii pentru ca pe 23 august 1970 să înceapă fabricarea prototipului de vagon Timiș.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole