sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

GALERIE FOTO A ajuns primul tramvai Imperio la Oradea, din noul lot de 10 bucăți

În cursul zilei de marți a a ajuns primul tramvai Imperio la Oradea, din lotul de 10 care urmează să fie livrate până la finele anului în curs.

”Azi, 23 martie, a ajuns la Oradea primul tramvai Imperio din cele zece prevăzute să sosească în acest an. Tramvaiul va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care în cca o săptămână va deservi călătorii alături de celelalte  garnituri. Acesta este al doilea lot de 10 tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate prin contractul semnat în 2018 cu Societatea Astra Vagoane Călători S.A., valoarea contractului fiind de 148.800.000 lei fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai). Primele zece tramvaie au sosit anul trecut, următoarele zece fiind prevăzute pentru acest an. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea. 

Vineri ajunge al doilea tramvai Imperio la Oradea

Vineri, 26 martie, va sosi de la Astra Vagoane Călători SA și al doilea tramvai Imperio din lotul de 10 programat pentru acest an, informează site-ul InfoOradea. În următoarele patru luni de zile vor sosi tot câte două tramvaie pe lună, astfel că până în iulie vor ajunge în Oradea toate cele 10 tramvaie din lotul II.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Noile tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie. (A.B.)

Ultimele Articole