spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Firea se laudă că a descurcat ce încurcase Oprescu la linia de tramvai de pe Liviu Rebreanu

Primarul general Gabriela Firea se laudă pe Facebook că a descurcat ce încurcase predecesorul ei Sorin Oprescu la modenizarea liniei de tramvai de pe Liviu Rebreanu.

tramvai de pe Liviu Rebreanu
FOTO Facebook Gabriela Firea

”Modernizarea Bulevardului Liviu Rebreanu bătea pasul pe loc în urmă cu patru ani. Dacă până la intersecția cu Bulevardul Nicolae Grigorescu lucrările erau avansate, mai departe abia începuseră. Între Piața Râmnicu Sărat și Bd. Nicolae Grigorescu, încă se lucra. Erau realizate lărgirea benzilor de circulație, calea de rulare a tramvaiului, stațiile si trotuarele. Însă cele două linii de tramvai nu mai circulau de aproape patru ani. Între Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie 1918, lucrările băteau pasul pe loc. Proiectul nu putea continua pentru că nu erau făcute exproprierile necesare și pentru că în zonă se intersectau două proiecte diferite. Am pus la masă toate părțile implicate și am rezolvat toate problemele. În doar câteva luni, am finalizat lucrările până la Bulevardul 1 Decembrie 1918. Circulația tramvaielor 19 și 23 a fost reluată după șapte ani de pauză. Modernizarea bulevardului cu prima linie verde de tramvai a costat peste 16 milioane de euro”, a scris edilul-șef pe contul său de Facebook.

Modernizarea liniei de tramvai de pe Liviu Rebreanu, începută de Sorin Oprescu

Chiar dacă nu îl nominalizează, vinovat de toată această încurcătură pe bulevardul din estul Capitalei este Sorin Oprescu, fostul primar general susținut tot de PSD (inițial și pe PNL, cât a funcționat USL).

Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 km cât măsoară bulevardul Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă destul de aglomerată din cartierul Titan.

Lucrările au început însă abia în 2011, în mandatul lui Sorin Oprescu, și nu consecutiv pe cele două tronsoane, ci pe rând. În 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu. Abia atunci a început șantierul și pe cel de-al doilea tronson, între Nicolae Grigorescu și Bulevardul 1 Decembrie, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni.

Lucrările pentru reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu au fost atribuite asocierii dintre Euro Construct și Paco.

CITEȘTE și VIDEO FOTO Ce a făcut Gabriela Firea pentru tramvaie. În trei ani nu s-a modernizat un metru de linie

Ultimele Articole