vineri, mai 10, 2024
spot_img

S-a lansat licitația pentru modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat

Primăria Municipiului Brăila a lansat licitația pentru modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat, cu fonduri europene.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect „Servicii de proiectare pentru obiectivul de invesțitii Modernizarea conexiunii tramvai Brăila-Lacu Sărat”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de șase luni este de 704.051,09 lei, echivalentul a peste 140.000 de euro.

Pentru participarea la procedura de achiziție, ofertantul trebuie să demonstreze ca a dus la bun sfârșit în ultimii trei ani servicii de elaborare și/sau actualizare și/sau revizuire documentații tehnico-economice, pentru lucrări de construire/reabilitare/ modernizare cale rulare tramvai/metrou/tren și/sau lucrări de construire/reabilitare/ modernizare drumuri /alte lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexității cu cea care face obiectul contractului în valoare cumulată de minimum 704.051,00 lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 februarie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 14 august 2022.Modernizarea liniei de tramvai Brăila-Lacu Sărat, în parteneriat cu comuna Chișcani

Consilierii municipali din Băila au aprobat vara trecută un proiect de Hotărâre privind un parteneriat între Municipiul Brăila și Comuna Chișcani pentru realizarea documentației tehnico-economice în legătură cu modernizarea liniei de tramvai care duce în Stațiunea Lacu Sărat. Linia are o lungime de aproape zece kilometri.

Acest obiectiv este finanțat prin proiectul ”Sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile: mobilitate urbană, regenerare urbană”, cod SMIS 143538, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Printr-o hotărâre din septembrie 2020, CLM Brăila a aprobat proiectul ”Sprijin la nivelul Regunii Sud-Est” și depunerea acestuia în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE), în vederea obținerii finanțării prin POAT 2014-2020. După cum se arată în documentația aprobată de consilieri, în cadrul acestui proiect complex, Municipiul Brăila dorește să obțină finanțare nerambursabilă pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice (inclusiv verificarea acestora de către verificatori autorizați) aferente următoarelor obiective de investiții: „Modernizarea conexiunii tramvai Brăila-Chișcani”, precum și „Amenajare și modernizare Faleza Dunării”.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole