spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

GALERIE FOTO A plecat primul tramvai Astra Vagoane Călători pentru Oradea

În dimineața zilei de marți, a plecat primul tramvai Astra Vagoane Călători pentru Oradea, din totalul celor 20 care trebuie livrate.

”În data de 05.05.2020, dimineață, de la societatea Astra Vagoane Călători-Arad, a fost livrat primul tramvai la Oradea. În anul 2020 până la data curentă, 3 orașe au primit tramvaie noi – Arad, Cluj, Oradea”, a scris pe contul său de Linkedin Levente Fazekas-Ghinea, director de fabrică la Astra Vagoane Călători SA.

Astra Vagoane Călători a câştigat contractul pentru livrarea a 20 de tramvaie noi la Oradea, fiind singurul participant la licitaţia organizată în 2018 în oraşul din Bihor. Municipiul Oradea a lansat pe 5 mai 2018 licitaţia pentru achiziţia a 10 tramvaie, valoarea estimată a acestora fiind de 74,45 milioane de lei. Cantitatea de 10 tramvaie va putea fi suplimentată prin achiziţia a încă maximum 10 bucăţi, iar valoarea totală se va dubla atunci la 148,90 milioane de lei (31,97 milioane de euro). Până la data limită de transmitere a ofertelor, respectiv 20 iunie, a depus ofertă doar producătorul român Astra Vagoane Călători. Acesta a fost singurul ofertant şi la licitaţiile din alte oraşe, precum Cluj-Napoca, Galaţi şi Arad. Producătorul român de tramvaie a ofertat la Oradea modelul Imperio, fabricat la Arad sub licenţă cumpărată de la Siemens. Achiziţia tramvaielor din Oradea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

Primul tramvai Astra Vagoane Călători pentru Oradea. Pandemia a întârziat puțin livrarea

Livrările de tramvaie Astra – Siemens au întârziat la Oradea, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai precis, după cum spune Adrian Revnic, directorul tehnic al OTL SA, responsabilii Siemens nu s-au putut deplasa la Oradea pentru a superviza produsele.

„Din cauza carantinei, cei de la Siemens nu au putut călători la Arad pentru a superviza producţia pentru tramvaiele noastre. Contractul nostru prevede că modelele făcute pentru Oradea vor avea tracţiune şi tot ce ţine de automatizare, după modelul Siemens”, a declarat pentru Bihon.ro Adrian Revnic, directorul tehnic al OTL SA.

Ultimele Articole