luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Autoritățile locale vor tram train la Reșița. Materialul rulant vine din Germania

Autoritățile locale vor să introducă un sistem de tip tram train la Reșița, pentru transport interurban, spune primarul Ioan Popa.

tram train la Reșița

Edilul a povestit, în cadrul unei discuţii online, organizată de către UrbanizeHub România, planurile sale pentru realizarea acestui demers, care va lega de Reşiţa mai multe comunităţi din vecinătatea oraşului.

„Suntem pe cale să achiziţionăm două tram train-uri (trenuri-tramvai) din Germania, prin intermediul unui reşiţean care lucrează în administraţia publică în zona Baden-Baden. Cu acestea ne vom licenţia pentru transportul pe cale ferată, iar licenţa o vom da societăţii de transport local, TUR”, a anunţat primarul Ioan Popa.

Tram train la Reșița. Primele două ajung la toamnă

El spune că aceste tram train-uri ar putea să ajungă la Reşiţa chiar în această toamnă. „Am vorbit cu primarul din Karlsruhe, care ne-a promis aceste două garnituri, care ar fi trebuit să ajungă la noi în această vară, dar acum, cu pandemia, probabil că vor ajunge în toamnă, urmând ca anul următor să mai fie disponibilizate încă 12. Noi avem nevoie de cele două ca să putem autoriza societatea locală şi pentru astfel de transport”, a declarat pentru Adevărul primarul Reşiţei.

Edilul cărăşean crede că acesta este un prim pas pentru interconectarea zonelor urbane fără de care nu se poate vorbi despre o dezvoltare a Reşiţei din punct de vedere turistic. „Distanţa Reşiţa-Timişoara de 100 de kilometri pe calea ferată azi se parcurge în două ore jumătate. În mod normal, ar trebui să se parcurgă în 40-50 de minute. Am discutat, la nivel de ADR Vest, să facem un proiect împreună cu Timişoara, cu consiliile judeţene, astfel încât să putem să interconectăm zone de care să se bucure toată lumea. Şi reşiţenii care merg să lucreze la Timişoara, şi turiştii care vor să ajungă în Banatul de Munte”, spune Popa.

Cele mai importante legături care ar urma să fie făcute după autorizarea acestui tip de transport vor fi cu oraşele Timişoara, Oraviţa şi Anina.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole