TrainOSE primeste 500 milioane euro pentru material rulant nou

Operatorul italian Trenitalia va investi aproximativ 500 milioane euro pentru a achizitiona material rulant destinat TrainOSE, compania de cai ferate din Grecia. Anuntul a fost facut de catre Eficio Luigi Marras, Ambasadorul Italiei in Grecia, in cadrul unei intrevederi cu directorii Camerei de Comert si Industriei din Salonic.

Ambasadorul Marras a precizat si faptul ca Trenitalia intentioneaza sa aduca sistemul feroviar din Grecia la acelasi nivel cu cel italian si sa conecteze Grecia cu Europa de Nord, pe calea ferata.

Operatorul Trenitalia face parte din grupul Ferrovie dello Stato, controlat de catre statul italian. Reamintim ca in septembrie 2017, Ferrovie dello Stato a cumparat intreg pachetul de actiuni al operatorului grec TrainOSE. Tranzactia a fost incheiata pentru suma de 45 milioane de euro.

TrainOSE este cel mai important operator feroviar din Grecia si ofera servicii de transport de marfa si calatori la nivel suburban, regional, national si international, inclusiv servicii logistice.