spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

E oficial. Traian Preoteasa este noul director general al CFR Călători, în locul lui Ovidiu Vizante

Ceea ce joi era doar o informație ”pe surse”, fără a fi sigură 100%, vineri dimineața s-a adeverit: Traian Preoteasa este noul director general al CFR Călători.

Informația este prezentă și pe site-ul CFR Călători, care a fost actualizat la rubrica ”Conducere”.

Traian Preoteasa

El îi succede astfel în funcție lui Ovidiu Vizante, pentru care joi a fost ultima zi de lucru în calitate de director general al operatorului feroviar de stat.

CITEȘTE și Ultima zi a lui Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători. Bilanțul mandatului

Traian Preoteasa a deținut în ultimii ani mai multe funcții de conducere în sistemul feroviar de stat. În ultima perioadă, el a fost director general adjunct al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și apoi director general al CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în procedura judiciară de concordat preventiv.

Traian Preoteasa preia conducerea CFR Călători de la Ovidiu Vizante

Traian Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnică tot la Craiova, și-a obținut diploma de masterat de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Național de Apărare, în 2005, și și-a luat doctoratul în inginerie mecanică, la Craiova.

Imediat după absolvire, el a lucrat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată. În 2011, Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR (actuala CNAIR), trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în cele din urmă.

Ovidiu Vizante și-a dat demisia începând cu data de 1 octombrie, astfel că joi a fost ultima sa zi în fruntea operatorului feroviar de stat.

Ultimele Articole