spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

BREAKING Traian Preoteasa rămâne director general la CFR Călători. Un nou mandat

Traian Preoteasa rămâne director general la CFR Călători, după ce Consiliul de Administrație al operatorului feroviar de stat i-a acordat joi un nou mandat pentru alte patru luni.

El a fost numit în funcție în luna septembrie a anului trecut, de către ministrul interimar al Transporturilor de la acea vreme, Dan Vîlceanu (PNL), în locul lui Ovidiu Vizante, care fusese instalat de fostul ministru Cătălin Drulă (USR).

CITEȘTE și Managementul lui Traian Preoteasa. CFR Călători, pierderi la șase luni aproape cât tot anul trecut

De atunci, el a căpătat din partea Consiliului de Administrație mai multe prelungiri de câte două luni, dar și mai multe mandate de director general interimar. CA este controlat de oamenii numiți aici de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD). Postul de șef al operatorului feroviar de stat a revenit însă PNL, în urma negocierilor din coaliția de guvernare.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Traian Preoteasa rămâne director general până la selecția noului manager

Sorin Grindeanu a declarat recent că nu intenționează să-i schimbe pe actualii ocupanți ai posturilor de directori generali la companiile și societățile din subordinea ministerului până la selectarea noilor manageri pe baza Ordonanței 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Procedurile au fost deja lansate în acest sens, iar actualul ministru al Transporturilor a dat asigurări că ele vor fi finalizate până la sfârșitului anului în curs, când vom avea noi manageri, numiți pe patru ani, la CFR Călători, CNCF CFR SA și Metrorex.

CITEȘTE și Traian Preoteasa a fost dat afară de la CFR SA, pentru că a lipsit de la serviciu

Ultimele Articole