spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Traian Preoteasa îngropat în procese la Tribunalul București. Contestă concedierea sa

Tribunalul București a decis miercuri să amâne judecata pe concedierea lui Traian Preoteasa de la CFR SA până când se judecă un apel depus de el. Traian Preoteasa îngropat în procese la Tribunalul București.

Tribunalul București a decis miercuri să amâne judecata cu obiectul contestație decizie concediere înaintată de șeful CFR Călători instanței. „Solutia pe scurt: În temeiul art.413 alin.(1) pct.1 NCPC suspendă judecarea cauzei, până la soluţionarea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr.23681/3/2022 al Tribunalului Bucureşti. Cu drept de recurs pe perioada suspendării. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei astăzi, 25.01.2023. Document: Încheiere – Suspendare 25.01.2023”, au stabilit judecătorii.

Traian Preoteasa îngropat în procese la Tribunalul București. Acum, faza de apel

Dosarul invocat, şi anume 23681, reprezintă un proces pierdut la finele anului trecut de către Traian Preoteasa cu CFR SA despre care Club Feroviar a informat aici. „Solutia pe scurt: Respinge acţiunea completată ca nefondată cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale Document: Hotarâre  7678/2022  13.12.2022”, au stabilit judecătorii.

În primele zile ale acestui an, Preoteasa a făcut apel împotriva deciziei defavorabile lui, iar acum se așteaptă judecata apelului.

Istoria disputei dintre Traian Preoteasa și CFR SA

Dar care este cauza nemulțumirilor șefului CFR Călători, un manager care nu se sfiește să dea în judecată presa sau companiile partenere din Ministerul Transporturilor? Traian Preoteasa era director general adjunct tehnic la compania de infrastructură CFR SA, având postul rezervat definitiv încă din noiembrie 2019. În perioada în care a fost director general la CFR Călători, funcție în care a fost propulsat de fostul ministru interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu (PNL), Traian Preoteasa era în concediu fără salariu la CNCF CFR SA. La fel s-a întâmplat și câtă vreme a fost director general la CFR Marfă.

Aceasta, în așa fel încât în cazul în care lui Traian Preoteasa nu i s-ar mai fi prelungit mandatul de director general al CFR Călători, el putea reveni, chiar de a doua zi, pe funcția de director tehnic la CNCF CFR SA. O poziție cu adevărat călduță. „Artificiul” lui Preoteasa l-a împiedicat pe Ion Simu-Alexandru să își pună alesul, pe Petru Ceșa, director tehnic al CFR SA. Ca urmare, Simu-Alexandru a decis să-l retrogradeze pe Preoteasa din funcția de director general adjunct tehnic și să-i ofere altă poziție.

Simu l-a convins pe Preoteasa să accepte. A fost emisă o Decizie de către Direcția de Resurse Umane a gestionarului de infrastructură. „De la data de 1 august 2022, domnului Preoteasa Traian, director general adjunct la Sectorul Tehnic din Centralul CFR SA i s-a modificat contractul individual de muncă (…) și se numește în funcția de consilier la Cabinet Consiliere și Cercetare Internă din centralul CFR SA”, se arăta într-un document.

Șeful CFR SA nu s-a ținut de promisiune și nu i-a prelungit concediul fără plată omologului său de la operatorul feroviar de stat. Pentru a evita ceea ce deja anticipa că se va întâmpla, Traian Preoteasa și-a luat o zi de concediu medical, depunând documentul în acest sens la CFR SA.

Cu toate acestea, a doua zi, directorul general al CFR Călători a primit o înștiințare din partea Direcției de Resurse Umane de la CFR SA că i s-a desfăcut contractul individual de muncă, pentru absențe nemotivate de la serviciu.

Ultimele Articole