sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Traian Preoteasa forțează un nou mandat de director general al CFR Călători

Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători urmează să-i acorde luni lui Traian Preoteasa un nou mandat ca director general al CFR Călători.

Ședința este programtă pentru ora 13,00. Surse din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au declarat pentru Club Feroviar că nu este vorba de o prelungire a actualului mandat pentru două luni, deoarece acesta mai fusese prelungit o dată, ci pur și simplu de un nou mandat, de patru luni.

Traian Preoteasa i-a urmat lui Ovidiu Vizante în funcția de director general al CFR Călători

Traian Preoteasa a fost numit la conducera operatorului feroviar de stat pe 1 octombrie 2021, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar, pentru o perioadă de patru luni. El i-a succedat în funcție lui Ovidiu Vizante, care fusese numit de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Apoi, pe 26 ianuarie, Consiliul de Administrație i-a prelungit mandatul cu încă două luni (vezi AICI știrea de la vremea respectivă), prelungire care expira la sfârșitul acestei săptămâni. În consecință, CA i-a acordat azi un nou mandat.

Traian Preoteasa a deținut în ultimii ani mai multe funcții de conducere în sistemul feroviar de stat. În ultima perioadă, el a fost director general adjunct al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și apoi director general al CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în procedura judiciară de concordat preventiv.

La conducerea CFR Marfă a fost numit pe vremea când Ludovic Orban deținea funcția de prim-ministru.

Traian Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnică tot la Craiova, a obținut diploma de masterat de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Național de Apărare, în 2005, și și-a luat doctoratul în inginerie mecanică, la Craiova.

Imediat după absolvire, el a lucrat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată. În 2011, Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR (actuala CNAIR), trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în cele din urmă.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat peste cap planurile lui Traian Preoteasa de a trimite din nou la Cluj-Napoca, la Remarul 16 Februarie, automotoarele Siemens Desiro (Săgeata Albastră). Cu detalii pe acest subiect vom reveni în orele care urmează.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole