spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

Traian Băsescu cere restrângerea drastică a transportului feroviar, pentru oprirea pandemiei

Fostul președinte Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor, cere restrângerea drastică a transportului feroviar, pentru a opri pandemia de coronavirus.

Traian Băsescu divizarea Căii Ferate a Moldovei Traian Băsescu negociator cu UE miniștrii francezi să meargă cu trenul trenurile Intercity miniștrii Transporturilor pentru calea ferată

Apel la rațiune! Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune de câte ori întâlneşte un microfon că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama. Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie. Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu SARS COV 2 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă”, a scris fostul șef de stat miercuri, chiar de ziua lui, pe contul său de Facebook.

Traian Băsescu face apel la încetarea propagandei

Băsescu spune că cei responsabili de soarta românilor trebuie să renunţe la propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI. Potrivit fostului președinte, procentajul de morţi este mult prea mare.

”Cei de azi nu sunt cu nimic mai puţin ticăloşi decât gaşca putredă de corupţie a lui Ponta care a ascuns adevărurile sistemului de sănătate în  tragedia de la Colectiv. Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascunsă mult timp. Există obligaţia să fie luate măsuri care nu mai pot fi evitate dacă vrem să nu avem parte de un dezastru la care să asistăm neputincioşi”, scrie Traian Băsescu.

Opt măsuri drastice avansate de fostul șef al statului

Fostul președinte enumeră opt măsuri pe care guvernanții ar trebui să le ia de îndată:

  1. Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;
  2. Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;
  3. Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcție de programul respectivelor companii. Transportul public local funcţionează ca un ventilator de împrăştiere a virusului SARS-COV 2 aproape uniform în toate oraşele, susține Traian Băsescu.
  4. Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă copiii nu vor fi singuri.
  5. Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.
  6. Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maximum 50 la sută din locuri ocupate.
  7. Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.
  8. Închiderea mall-urilor.

”Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral”, conchide fostul șef al statului.

Ultimele Articole