spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

S-a reluat traficul feroviar între Turnu Severin și Strehaia. Trenurile nu mai fac 30 de ore până la mare

În cursul serii de marți s-a reluat traficul feroviar între Drobeta Turnu Severin și Strehaia, întrerupt luni, cauză din care trenul Timișoara-Mangalia a făcut 30 de ore până la mare.

traficul feroviar cale ferată inundată

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că începând cu ora 20,00 s-a redeschis secția de cale ferată Drobeta Turnu Severin – Strehaia, iar trenurile de călători aflate în circulație vor tranzita zona Igiroasa – Prunișor – Gîrnița fără transbordare auto.

Linia de cale ferată pe segmentul Igiroasa – Prunișor – Gîrnița a fost grav afectată de inundațiile înregistrate pe raza județului Mehedinți în cursul nopții de duminică, 23 iunie, iar circulația trenurilor s-a desfășurat cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între Drobeta Turnu Severin și Strehaia.

”Pentru redeschiderea circulației pe zona afectată de viitură au fost necesare lucrări de refacere a terasamentului și de buraj mecanizat pe întregul interval de stații. Primul tren care va circula pe ruta directă Drobeta Turnu Severin – Strehaia este IR 1693 București Nord – Timișoara”, a anunțat compania de infrastructură.

Traficul feroviar fusese oprit. IR 12197 a făcut 30 de ore până la Mangalia

Din cauza faptului că traficul feroviar fusese oprit între Drobeta Turnu Severin și Strehaia, trenul Timișoara-Mangalia IR 12197 care plecase în cursă duminică la ora 17,49 a ajuns la destinație marți dimineață, la ora 2,04, după 30 de ore.

Garnitura, formată din trenul care a plecat din Timișoara la 17,49 și cel de la 19,30 din Arad (au fost cuplate pe parcurs), a fost nevoită să facă un ocol de câteva sute de kilometri după ce, în cursul dimineții de luni, secțiunea de cale ferată Drobeta Turnu Severin – Strehaia a devenit impracticabilă.

Ultimele Articole