spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Abia mâine seară se va relua traficul feroviar București-Craiova, după deraierea marfarului

Traficul feroviar București-Craiova, pe ruta directă de pe Magistrala 900, se va relua abia mâine seară, după deraierea marfarului de luni dimineață, între staţiile Stoeneşti şi Drăgăneşti Olt.

traficul feroviar București-Craiova

”Au fost îndrumate trenurile de intervenție ale regionalelor Craiova și București, la fata locului și se începe ridicarea vagoanelor pe şină şi redeschiderea circulației. Estimarea este pentru mâine seară, în jurul orelor 20:00, pentru redeschiderea unui fir de circulație. Linia pe care s-a deraiat este pe 100 de metri distrusă, iar cealaltă linie, linia vecină, firul 1, pe circa 30 de metri”, a declarat pentru Radio România Actualități directorul general al CFR SA, Ioan Pintea.

În paralel are loc o anchetă Agenției de Investigare Feroviară (AGIFER). Cauzele se vor stabili după ce se vor termina investigațiile. Între timp, CFR Călători a anunţat că mai multe trenuri au fost anulate, iar altele înregistrează sute de minute de întârziere, la sosirea, inclusiv în Gara de Nord, ca urmare a întreruperii traficului feroviar pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii trenului de marfă.

Traficul feroviar București-Craiova, întrerupt după deraierea a 15 vagoane

În noaptea de duminică spre luni a avut loc o deraiere la Drăgănești Olt, a unui tren de marfă. Circulația pe Magistrala 900, ruta directă între București și Craiova, este blocată.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a informat luni dimineață că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale. 15 vagoane au deraiat, iar cinci dintre ele s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară.

Ultimele Articole