spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Traficul de marfă blocat la granițele Ucrainei cu Polonia și România

Ucraina a introdus restricţii la exporturile pe calea ferată de la graniţele cu România şi Polonia din cauza programului special de Paşte şi a traficului aglomerat.

Numărul mare de vagoane care s-au adunat la punctele de trecere a frontierei şi închiderile din timpul sărbătorilor de Paşte au determinat Ucraina să restricţioneze temporar livrările de mărfuri din Ucraina către Polonia şi România pe calea ferată, a declarat luni un reprezentant al căilor ferate ucrainene, potrivit Mediafax, citată de Zf.ro.

Citește aici ce planuri au autoritățile române pentru facilitarea traficului feroviar cu Ucraina.

Ucraina, un important producător agricol, obişnuia să îşi exporte majoritatea mărfurilor prin porturile maritime, dar de la invazia Rusiei a fost nevoită să exporte cu trenul prin graniţa de vest.
Compania feroviară de stat Ukrzaliznytsia a impus restricţii între 16 şi 18 aprilie spre România prin punctele de trecere Dyakovo şi Vadul-Siret şi spre Polonia prin Yahodyn şi Izov, a declarat directorul adjunct Valerii Tkachov.

Restricţiile au fost puse în aplicare „din cauza acumulării unui număr mare de vagoane în direcţia trecerilor vestice şi a apelurilor partenerilor occidentali de a reduce livrarea de trenuri de marfă”, a spus el, potrivit Reuters.

Ţările vecine „păreau să nu fie pregătite pentru o creştere bruscă a traficului pe teritoriul lor de mărfuri ucrainene” din cauza lipsei de locomotive, de vagoane, a capacităţii limitate de trafic şi a restricţiilor de greutate pentru vagoanele de marfă, a mai spus Tkachov.

Ultimele Articole