spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Traficul containerizat pe ruta Trans-Caspica va creste anul acesta

Conform estimarilor, traficul containerizat pe Ruta Internationala de Transport Trans-Caspica (TITR) va ajunge la 60 de mii de containere TEU de la peste 15.000 de TEU. Planul de transport al TITR pentru 2019 este concentrat pe cresterea serviciilor de transport containerizat. Pentru a dezvolta si imbunatati serviciul clienti pentru traficul containerizat pe sectiunea Aktau – Baku (Alyat) – Aktau, se vor utiliza servicii regulate de transport containerizat de aprovizionare.

In plus, in 2019, participantii la TITR au adaptat tarifele pentru serviciile de transport pentru diferite tipuri de marfuri tinand cont de masuri comune cu un singur operator de transport pe Coridorul de Mijloc, Consortiul de Transport International Trans-Caspic (ITTC), care va imbunatati si mai mult tehnologia de transport, atragand astfel  si mai multe marfuri pe aceasta ruta. Consortiul a fost infiintat in 2016 si este format din KTZ Express, ADY Express, ADY Container, GR Logistics & Terminals si Azerbaijan Caspian Shipping Company. Consortiul este responsabil pentru dezvoltarea produselor logistice cu un nivel inalt de orientare catre client, pentru organizarea si monitorizarea serviciilor de transport containerizat pe ruta si pentru stabilirea acordurilor de cooperare cu partenerii straini.

In primele noua luni din 2018, transportul containerizat pe ruta TITR a crescut cu 60% comparativ cu perioada similara din 2017. De asemenea, anul trecut, Caile Ferate din Turcia, TCDD Taşımacılık, si Grupul Grampet, cel mai mare operator feroviar privat de marfa din Romania si unul dintre cei mai mari din Europa de Sud-Est, au semnat un acord ca membru asociat.

Ruta Internationala de Transport Trans-Caspica se intinde din Asia de Sud-Est si China, prin Kazahstan, Marea Caspica, Azerbaidjan, Georgia si mai departe catre tarile europene.

Conform estimarilor, traficul containerizat pe axa de transport est-vest, pe ruta China-Caucaz-Turcia, va creste de la 180 de mii de TEU in 2019 la 300,000 de TEU in 2020, permitand astfel dezvoltarea transportului containerizat pe TITR.

 

Ultimele Articole