marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Trafic închis total pentru două săptămâni pe zece kilometri de cale ferată

Trafic închis total două săptămâni. Traficul feroviar între Ilia și Brănișca (județul Hunedoara) va fi închis total timp de două săptămâni, ca urmare a unor lucrări de modernizare a căii ferate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că în perioada 12 – 23 februarie 2024, pe tronsonul Gurasada – Simeria se vor executa lucrări de infrastructură în stațiile Deva, Mintia și Ilia, precum și pe intervalul Ilia – Brănișca, etape de execuție care impun închiderea totală a traficului feroviar între stațiile Ilia și Brănișca și adoptarea unor măsuri speciale de circulație, necesare pentru a asigura continuitate în traficul feroviar de călători.

Trafic închis total două săptămâni

 În perioada 12 – 23 februarie 2024, în stațiile Deva și Mintia, constructorul va executa lucrări la copertinele peroanelor, de montare a panourilor fonoabsorbante în cele două gări și la pasajul superior Deva, iar în stația Ilia și pe intervalul Ilia – Brănișca se vor instala cablurile de fibră optică.

 Astfel, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor din stațiile Deva, Mintia, Ilia și de pe intervalul Ilia – Brănișcaîn perioada sus-menționată, se impune scoaterea de sub tensiune a liniei de contact între Deva și Ilia, iar pentru menținerea continuității traficului feroviar local, constructorul va asigura transbordarea călătorilor din 6 trenuri Regio, cu mijloace auto, pe următoarele distanțe:

 → R 2707 – Simeria – Ilia;

→ R 2708 – Ilia – Simeria;

→ R 2386 – Săvârșin – Simeria;

→ R 2381 – Simeria – Săvârșin;

→ R 2185 – Simeria – Margina;

→ R 2182 – Margina – Simeria.

„Menționăm faptul că transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din cele 6 trenuri Regio se va asigura în perioada 12 -23 februarie, doar în intervalul orar 13:15 – 16:20 (când se desfășoară lucrările respective), fără zilele de sâmbătă, 17.02.2024 și duminică, 18.02.2024”, spune CFR SA.

„Adresăm rugămintea călătorilor care doresc informații suplimentare despre condițiile de circulație pe relațiile Simeria – Ilia – Săvârșin și Simeria – Margina, să consulte inclusiv pagina de internet a operatorului național de transport feroviar de călători CFR Călători sau să solicite informaţiile necesare la numărul de telefon 021/9521”, sfătuiește compania.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole