marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Trafic feroviar oprit pe Magistrala 300. Personalul SRCF Brașov a verificat șinele înghețate

A fost trafic feroviar oprit pe Magistrala 300, timp de aproape o oră și jumătate, timp în care personalul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov a verificat șinele înghețate.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că în intervalul orar 13:50 – 15:14, traficul feroviar a fost oprit temporar pe intervalele de stații Vânători – Mureni și Apața – Augustin, pentru accesul personalului de specialitate al SRCF Brașov care a făcut verificări și constatări la nivelul șinei, în urma temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului.

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că în perioadele în care se înregistrează temperaturi negative, personalul feroviar de specialitate al celor opt sucursale regionale CF verifică permanent starea liniilor și a aparatelor de cale, iar dacă situația impune intervenții pentru remedierea eventualelor deranjamente la componentele feroviare, traficul se întrerupe temporar pentru a se asigura accesul echipelor de inteventie.

Trafic feroviar oprit pe Magistrala 300

Până la redeschiderea circulației pe cele două intervale feroviare, trenurile de călători IR 1734 (Cluj Napoca – București Nord), IC 532 (Cluj Napoca – București Nord) și IR 10030 (Brașov – Cluj Napoca) au staționat temporar, urmând să ajungă la destinație cu întârzieri.

„Vă asigurăm că personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor. Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Brașov a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea operativă a intervențiilor la suprastructura căii, astfel încât traficul să fie reluat în condiții de siguranță”, se mai arată în comunicatul dat publicității de CFR SA.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole