luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Trafic feroviar oprit pe Magistrala 100. Șase trenuri de călători sunt blocate în stații

Este trafic feroviar oprit joi dimineață pe Magistrala 100, între stațiile Slatina Timiș și Armeniș, din cauza unui deranjament la linia de contact.

UPDATE La ora 9.04, primul tren reînscris în circulație este trenul IR 11502 al Astra Trans Carpatic.

UPDATE La ora 8.55 linia de contact a fost repusă sub tensiune, urmează retragerea utilajelor și redeschiderea circulației.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că personalul feroviar intervine la această oră pentru remedierea unui deranjament survenit la linia de contact între stațiile Slatina Timiș și Armeniș.

Pe intervalul Slatina Timiș – Armeniș se acționează la această oră cu două drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact, după ce ulterior un tren privat de marfă, rămas defect între cele două stații, a trebuit retras în stația Slatina Timiș, pentru a permite accesul, în linie curentă, a utilajelor de intervenție.

Trafic feroviar oprit. Se estimează reluarea circulației în două ore

Până la finalizarea intervențiilor, următoarele șase trenuri de călători staționează în gările adiacente: IR 11502, în Armeniș, IRN 348, în Vălișoara, IR 1990, în Domașnea Cornea, IRN 78, în Poarta, R 9551, în Poarta și R 9552 în Caransebeș.

Reprezentanţii SRCF Timișoara au propus celor doi operatori de transport (SNTFC CFR Călători și Astra Trans Carpatic), ca măsură temporară, transbordarea călătorilor cu mijoace auto, însă operatorii feroviari de călători au luat decizia de staționare a trenurilor respective, în intervalul necesar intervențiilor, deoarece unele trenuri au în compunere și vagoane de dormit sau cușetă.

”Estimăm finalizarea intervențiilor în maximum două ore. CFR SA adresează scuze călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru remedierea acestui deranjament și reluarea circulație în condiții normale de trafic”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Ultimele Articole