spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Trafic feroviar oprit pe M400, din cauza unor copaci căzuți pe linie. Patru trenuri blocate

Avem trafic feroviar oprit pe M400 miercuri dimineața, din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată, iar patru trenuri de călători sunt blocate.

UPDATE Circulația feroviară a fost reluată la ora 9,18.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este oprit temporar pe relația Malnaș Băi – Bicsadu Oltului – Băile Tușnad – Tușnad Sat, din cauza mai multor copaci prăbușiți pe calea ferată.

SRCF Brașov acționează încă din cursul nopții cu personal specializat pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu două drezine pantograf pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

Trafic feroviar oprit pe M400. Patru trenuri așteaptă reluarea circulației

Până la finalizarea intervențiilor, patru trenuri de călători staționează temporar în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi.

Trenuri staționate în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi:

IR 1641 București Nord – Baia Mare

IR 1642 Baia Mare – București Nord

R 4501 Brașov – Gheorghieni

R 4505 Brașov – Siculeni.

Probleme și în vestul țării

De asemenea, CNCF CFR SA informează că și în vestul țării, din cauza vremii nefavorabile, mai mulți copaci au căzut pe calea ferată, între stațiile Bănița și Merișor, unde la această oră trenurile circulă tractate cu locomotive diesel.

Măsura va fi menținută până la remedierea deranjamentelor înregistrate la linia de contact și înlocuirea componentelor avariate de copacii prăbușiți.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web – , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.(A.B.)

Ultimele Articole