spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Trafic feroviar întrerupt pe Sighișoara-Brașov. Se intervine cu drezine pantograf

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că este trafic feroviar întrerupt pe Sighișoara-Brașov, din cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

În acest moment, toate magistralele feroviare sunt operaționale, singurul segment feroviar unde se intervine cu drezine pantograf este intervalul de stații Mureni – Beia, de pe raza Regionalei CF Brașov, Magistrala 300, între Sighișoara și Brașov, unde sunt semnalate întreruperi în alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Trafic feroviar întrerupt pe Sighișoara-Brașov. IR 1735 staționează la Rupea

Până la finalizarea intervențiilor pe segmentul Mureni – Beia, trenul IR 1735, care circulă in relația București Nord – Cluj-Napoca, este oprit temporar în gara Rupea, unde sunt îndeplinite condițiile optime de staționare, garnitura dispunând de căldură și lumină. Termenul estimat pentru reluarea circulației, în condiții normale, este de 30-40 de minute.

„Facem precizarea că măsura staționării temporare, în intervalul necesar operațiunilor de intervenție cu drezinele pantograf, au drept scop reluarea traficului în cel mai scurt timp și asigurarea condițiilor optime de circulație. Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut. Precizăm faptul că, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesar a fi luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA le adresează scuze călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate în această perioadă, în care se înregistrează condiții meteo nefavorabile, au drept scop menținerea siguranței și a continuității traficului feroviar”, se mai arată în comunicatul dat publicității de compania de infrastructură feroviară.

Ultimele Articole