marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Trafic feroviar de marfă crescut dinspre Xinjiang spre Europa

Portul Horgos și Pasul Alataw, două porturi feroviare importante din regiunea autonomă Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei, au gestionat peste 4.000 de curse de trenuri de marfă China-Europa de la începutul anului 2024, reprezentând peste 40% din totalul național.

Xinjiang a adoptat operațiuni fără hârtie pentru schimbul de informații între departamentele vamale și feroviare, simplificând în mod eficient procedurile pentru trenurile de marfă. Aceste măsuri au jucat un rol important în stimularea comerțului între țările și regiunile care participă la Inițiativa Belt and Road.

Până în prezent, numărul de călătorii ale trenurilor de marfă China-Europa care au trecut prin cele două porturi a depășit 72.000 de când porturile au dat startul operațiunilor, a declarat Vama Urumqi la 12 aprilie 2024, adăugând că cele două porturi au continuat să își îmbunătățească serviciile pentru trenurile de marfă.

„Pasul Alataw a înființat o fereastră dedicată pentru trenurile de marfă China-Europa, oferind o varietate de măsuri simplificate de vămuire. De asemenea, ne implicăm activ cu întreprinderile, oferind îndrumări cu privire la procedurile de declarare și răspunzând la orice întrebări pe care le-ar putea avea”, a declarat Wu Nanshi, ofițer vamal la Pasajul Alataw, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Stat al Chinei.

Pe măsură ce volumul trenurilor de marfă din Chian către Europa și schimburile comerciale continuă să crească, gama de mărfuri transportate de aceste trenuri de marfă s-a diversificat. Anterior limitată la articole precum îmbrăcăminte, încălțăminte și pălării, acum include echipamente de mari dimensiuni, automobile, baterii cu litiu și alte produse.

În prezent, pasul Alataw se mândrește cu 118 rute de operare pentru astfel de trenuri de marfă, facilitând conexiunile cu 21 de țări și regiuni, în timp ce portul Horgos oferă 80 de rute de operare, care leagă 45 de orașe și regiuni din 18 țări.

Portul Horgos a gestionat 1.021 de trenuri de marfă din China către Europa în 2023, o creștere de 2,1% de la an la an. De la începutul anului 2023, portul de frontieră a optimizat în permanență funcționarea serviciilor de transport feroviar de marfă către Europa, realizând o creștere constantă atât a numărului, cât și a volumului trenurilor de marfă prin îmbunătățirea eficienței reîncărcării și organizării.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole