spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

S-a reluat tracțiunea electrică pe M800. Pe un singur tronson electrificat se mai circulă cu diesel

După ce viscolul din sudul țării s-a mai liniștit, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că s-a reluat tracțiunea electrică pe M800 București-Constanța. Pe un singur tronson electrificat se mai circulă cu trenuri tractate de locomotive diesel.

tracțiunea electrică pe M800
FOTO CNCF CFR SA

Trenurile înscrise în circulație pe relațiile București-Constanța și Ciulnița-Călărași circulă, începând cu ora 13,00, cu locomotive electrice.

S-a reluat tracțiunea electrică pe M800. Restricții pe Țăndărei-Fetești și Constanța-Mangalia

Traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme în circulație. La această oră se menține măsura ca trenurile înscrise în circulație să fie tractate în continuare de locomotive Diesel doar pe un tronson din sud-estul țării, și anume Țăndărei-Fetești. Pe Constanța-Mangalia nu se pot înscrie în circulație decât trenuri clasice, tractate de locomotive diesel, fiind restricționată circulația cu automotoare, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Echipele CFR acționează pentru preîntâmpinarea blocajelor

”Menționăm faptul că echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența Atenționării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele”, se mai arată în comunicatul dat publicității de CFR SA.

De asemenea, la nivelul celor opt regionale feroviare personalul de specialitate al CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă, astfel încât, în funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop menținerea continuității traficului feroviar și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole