vineri, februarie 16, 2024
spot_img

S-au pus la dispoziția TPBI tramvaiele Astra. Consilierii PSD au boicotat ședința

După ce luni întregi au stat în depou, consilierii generali au pus la dispoziția TPBI tramvaiele Astra care au fost recepționate miercuri de Primăria Capitalei.

Proiectul de Hotărâre privind punerea tramvaielor la dispoziția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov a fost votat în ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București care a avut loc vineri, cu 30 de voturi pentru, niciunul împotrivă și nicio abținere.

Pesediștii au sperat să nu se asigure cvorumul

De remarcat faptul că la ședință nu au luat parte consilierii din partea PSD (numărul total de consilieri generali este de 55). Este de notorietate faptul că fostul primar general PSD Gabriela Firea a încercat din răsputeri să împiedice recepționarea noilor tramvaie de către Municipalitate, ea fiind o susținătoare activă a turcilor de la Durmazlar, care au pierdut contractul în fața românilor de la Astra Vagoane Călători Arad.

Pe cale de consecință, consilierii PSD nu puteau fi părtași la votarea acestui proiect, dar nici nu puteau vota împotrivă, căci ar fi dat prost la electorat. Soluția aleasă a fost deci absența în masă, cu speranța că nu se va putea asigura cvorumul.

Ce-i drept, cvorumul a fost asigurat abia în ultimul moment, după ce primarul general Nicușor Dan a tot așteptat să se strângă (fizic sau în mediul online) numărul necesar de consilieri. În final, proiectul a fost votat de consilierii PNL, USR și PMP.

Un alt impediment apărut în timpul ședinței a fost generat de faptul că în proiectul de Hotărâre distribuit consilierilor apăreau 130 de tramvaie, în loc de 100, câte sunt prevăzute în contractul cu uzina arădeană, fapt remarcat de către un consilier. În cele din urmă, eroarea a fost corectată și s-a putut supune la vot.

CGMB a pus la dispoziția TPBI tramvaiele Astra. deocamdată primele 17

„Se aprobă punerea la dispoziția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, etapizat, a tramvaielor ce fac obiectul contractului de <Furnizare a 100 de tramvaie: nr. 66/11. 05.2021, ce vor fi utilizate de Societatea de Transport București STB SA pentru prestarea serviciului de transport public local de călători. Primele 17 tramvaie se identifică în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre, acestea, precum și restul de tramvaie aferente contractului nr. 66/11. 05.2021 vor fi predate conform prevederilor art. 2”, se arată în Hotărârea adoptată de consilierii generali.

Textul integral al actului administrativ emis de CGMB poate fi consultat AICI.

Ultimele Articole